Golf og natur hånd i hånd

STRI-rapporten er klar. Nå starter Oppegård GK arbeidet med å sørge for at dyre- og plantelivet på banen har det beste grunnlaget for videreutvikling, uten at golferne må lide for det.

I fjor skrev vi om Norges Golfforbunds pilotprosjekt i økologiske studier, hvor plante- og dyrelivet på norske golfbaner skulle synliggjøres. Les mer i egen sak fra tidligere.

Oppegård GK var én av deltagerne i prosjektet, som skulle gjennomføres av økologer fra det engelske selskapet STRI (Sports Turf Research Institute) i regi av Norges Golfforbund.

I to år har representanter fra STRI vært på jevnlige besøk på Oppgård GKs bane for å få kartlagt omfanget av dyre- og planteliv på banen.

Nå er rapporten på 70 sider klar, selve grunnlaget for arbeidet som skal gjøres i fremtiden.

Hva nå?
Nå er det å få laget en baneguide som gjelder. Deretter vil klubben gjennom regelmessige befaringer fra STRI følge opp de planer som nå er lagt for banen.

Morten Schjelle, daglig leder i Oppegård GK og banesjef Thomas Nicolaysen er stolte av at klubben arbeider aktivt med miljøprofilen omkring banen.

– Dette vil bedre golfklubbens omdømme i lokalmiljøet. Næringslivets krav til miljøbevisste samarbeidspartnere er også et godt argument for klubbens miljøsatsing, sier Schjelle.

Nå som mangfoldet på baneområdet er kartlagt, kan Nicolaysen si følgende om klubbens videre planer:

– Vi håper å ha baneguiden ferdig i løpet av juni. Her vil vi fortelle om lokalhistorien for banen og områdene rundt. Videre vil vi komme med litt allmenn info og naturligvis noe om golfklubben. Så vil vi omtale hvert enkelt hull – ikke bare rent golfmessig, men også hva som finnes av dyr og blomster der. Hvis det er noe spesielt lokalhistorisk knyttet til området for hullet, vil det også bli omtalt, forteller banesjefen.

Undersøkelsene som STRIs representanter har utført de siste par årene viser at det er et svært variert dyre- og planteliv på banens område. Blant annet er det oppdaget utallige fuglearter samt flere fiskeslag i bekken som renner gjennom området.

Lee Penrose i STRI kan bekrefte at det er mye som er bra på Oppegård, men også at det er mye arbeid som gjenstår.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×