Golf og natur hånd i hånd

STRI-rapporten er klar. Nå starter Oppegård GK arbeidet med å sørge for at dyre- og plantelivet på banen har det beste grunnlaget for videreutvikling, uten at golferne må lide for det.

I fjor skrev vi om Norges Golfforbunds pilotprosjekt i økologiske studier, hvor plante- og dyrelivet på norske golfbaner skulle synliggjøres. Les mer i egen sak fra tidligere.

Oppegård GK var én av deltagerne i prosjektet, som skulle gjennomføres av økologer fra det engelske selskapet STRI (Sports Turf Research Institute) i regi av Norges Golfforbund.

I to år har representanter fra STRI vært på jevnlige besøk på Oppgård GKs bane for å få kartlagt omfanget av dyre- og planteliv på banen.

Nå er rapporten på 70 sider klar, selve grunnlaget for arbeidet som skal gjøres i fremtiden.

Hva nå?
Nå er det å få laget en baneguide som gjelder. Deretter vil klubben gjennom regelmessige befaringer fra STRI følge opp de planer som nå er lagt for banen.

Morten Schjelle, daglig leder i Oppegård GK og banesjef Thomas Nicolaysen er stolte av at klubben arbeider aktivt med miljøprofilen omkring banen.

– Dette vil bedre golfklubbens omdømme i lokalmiljøet. Næringslivets krav til miljøbevisste samarbeidspartnere er også et godt argument for klubbens miljøsatsing, sier Schjelle.

Nå som mangfoldet på baneområdet er kartlagt, kan Nicolaysen si følgende om klubbens videre planer:

– Vi håper å ha baneguiden ferdig i løpet av juni. Her vil vi fortelle om lokalhistorien for banen og områdene rundt. Videre vil vi komme med litt allmenn info og naturligvis noe om golfklubben. Så vil vi omtale hvert enkelt hull – ikke bare rent golfmessig, men også hva som finnes av dyr og blomster der. Hvis det er noe spesielt lokalhistorisk knyttet til området for hullet, vil det også bli omtalt, forteller banesjefen.

Undersøkelsene som STRIs representanter har utført de siste par årene viser at det er et svært variert dyre- og planteliv på banens område. Blant annet er det oppdaget utallige fuglearter samt flere fiskeslag i bekken som renner gjennom området.

Lee Penrose i STRI kan bekrefte at det er mye som er bra på Oppegård, men også at det er mye arbeid som gjenstår.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.