The Players Championship

I The Players Championship kan vi vente dramatikk som vanlig, tror Fredrik Caspar Kracht. Feltet er i alle fall stjernespekket.

the-players-championship


FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Spillerne brukte forrige ukes Quail Hollow Championship til å finpusse formen, og er dermed klare for et av årets store høydepunkter.

The Players Championship går av stabelen på TPC-banenes flaggskip TPC Sawgrass.

Turneringen anses som den femte major, og deltagerne sørger for dramatikk hvert eneste år. Gjennomsnittlig vinnermargin de siste 35 årene er fattige 2,31 slag.

The Players har vært spilt på TPC Sawgrass siden banen åpnet for 27 år siden. At PGA-touren lagde nettopp dette anlegget, var banebrytende for golfbanedesign i USA. Hver TPC-bane er designet som et stadion kun med tanke på publikum.

Det er flere gode grunner til å følge med på The Players Championship.

Ingen annen turnering har et bedre startfelt enn akkurat denne. Verdt å nevne er at 47 av de 50 beste spillerne i verden stiller til start. Det samme gjør 96 av de 100 beste i årets FedEx Cup.

Samtidig ønsker jeg å nevne at banen innehar en av de mest dramatiske, og ikke minst en av de beste risk/reward-pregede avslutningene på touren. Hull 14 og 18 var i fjor blant de vanskeligste hullene hele sesongen. Hull 17 var verdens mest fotograferte golfhull… jeg sier ikke mer!

I fjor vant Sergio Garcia. Til nå har spanjolen denne som sin største seier. Totalt har han syv seire i karrieren på PGA-touren.

Sergio Garcia kan bli den første i turneringens 36 år lange historie som klarer å forsvare sin tittel her.

Han ble i fjor den eneste, sammen med Tiger, til å lykkes med å vinne året etter å ha sikret en andreplass. Tiger Woods klarte bragden i 2001.

Garcia er også kun den andre europeeren siden Sandy Lyle til å vinne her. Lyle vant i 1987.

En noe interessant sak er Tigers statistikk på TPC Sawgrass. Han har en topp-10, en andreplass og en førsteplass. Men de siste seks årene har han ikke klart å komme seg inn blant de ti beste.

Hvordan eneren kommer til å gjøre det denne uken, er dermed noe usikkert. Han er ikke så god som han har vært, og gjør en god del små feil hele veien. Det skal sies at han sannsynligvis ønsker å hevne seg etter det rustne spillet under Quail Hollow forrige uke.

Phil Mickelson, nummer to på verdensrankingen, er én av tre spillere i feltet som har vunnet både The Players og The Masters (Fred Couples og Tiger Woods er de to andre.)

Mickelson har vunnet to turneringer i år, og avsluttet meget sterkt forrige uke.
Personlig har jeg tro på Phil Mickelson denne uken. Noe av grunnen er at han leder en god del av scoringsstatistikkene på denne banen.

Uansett hvem som skulle vinne, så blir det garantert jevnt og spennende. Turneringen sendes i utvidet omfang på Viasat Golf denne uken. Herligheten starter torsdag klokken 19.00.

Totalt skal det sendes hele 22 timer live fra denne turneringen. Nyt det!

Fredrik

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×