Denne ukas blogg handler om én av de største turneringene på europatouren. Vår blogger Fredrik Caspar Kracht har store forventninger til unge Rory McIlroy blant andre.
the-3-irish-open

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om touren her på Golferen.no.

Før vi går inn på ukens turnering, denne gang europatourens Irish Open, må vi gratulere våre naboer med seier i The Players. Henrik Stenson tok søndag Sveriges definitivt største seier i golfsirkuset.

The Players, som anses å være den femte major, ble som vanlig spilt på TPC Sawgrass, og inneholdt all den dramatikken vi er vant til å se.

Stenson var den eneste spilleren finaledagen som ikke hadde en bogey. Han lå fem slag bak ledende Alex Cejka og vant til slutt meget overbevisende med fire slag.

Jeg må ærlig innrømme at jeg fikk vondt av Cejka som hadde én av de absolutt dårligste sisterundene. Han spilte i lederball med Tiger, ledet med fem slag før siste dag, men allerede etter fire hull var han tatt igjen. Samtidig bør også nevnes at jeg dessverre ikke hadde særlig stor tro på Cejka før den siste dagen.

For øvrig fortsetter Tigers problemer, og han slet seg gjennom hele denne turneringen. Med det i bakhodet er det faktisk ganske bra av han å få en hederlig åttendeplass.

Men nå er Players 2009 historie.

Denne uken retter vi fokus mot Irland og én av de største turneringene på europatouren – The 3 Irish Open, som er blitt spilt siden 1927.

I 2007 ble Padraig Harrington den første irske spilleren som vant her siden John O’Leary gjorde det 25 år tidligere.
Dersom Harrington, med sine to British Open-titler, skulle vinne igjen, blir han den andre irske spilleren gjennom tidene som vinner Irish Open flere enn én gang. Harry Bradshaw er per nå den eneste som har klart dette med sine seire i 1947 og 1949.

I fjor vant Richard Finch denne prestisjetunge turneringen, og han kan bli den sjette spilleren som klarer å forsvare sin tittel her. Jeg kan jo nevne et par av de andre: Nick Faldo, Seve Ballesteros og Colin Montgomerie. Det er mange om beinet, og startlisten har en rekke av verdens beste golfere med.

Én spiller jeg virkelig ser frem til å følge denne uken er hjemmehåpet Rory McIlroy. Den 19 år gamle vidundergutten kommer til å få mye medieoppmerksomhet denne gang. Spennende blir det å se om han kan takle hjemmepresset og ta sin andre seier på europatouren.

En annen fargerik spiller som spilte meget godt forrige uke, får vi også gleden av å se denne uken. John Daly ser ut til å ha fått orden både på golfen og livet. Hans andreplass i Italian Open viser i alle fall at det begynner å gå riktig vei for den store amerikaneren.

Irish Open sendes i sin helhet på Viasat Golf denne uken. Sendestart er torsdag klokken 16.00. God fornøyelse!

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.