11. desember 2023 12:48

Foto: Tristan Jones

Et litt mer rotete scorekort avsluttet turneringen for Suzann Pettersen denne uken. Med sju birdier, to bogery og én dobbelbogey falt hun ut av topp-10.

Den delte ellevteplassen på -15 i Wisconsin var sju slag bak vinneren Katherine Kirk fra Australia. Som på sin side hadde ett slag ned til Ashleigh Buhai fra Sør-Afrika på andreplass med -21.

Se også: Resultater fra LPGA

Wisconsin


Runde 3: Seks birdier og resten par

Det ble en bunnsolid norsk tredjerunde i ukens LPGA-turnering. Med dagens nest beste runde føk oslospilleren til delt femteplass før finalereunden.

Med 12 under par etter tre runder ligger Suzann Pettersen ett slag fra pallen før de siste 18 hullene i Wisconsin.

Selv om pallen er godt innen rekkevidde, skal det godt gjøres å håpe på noe mer enn en tredjeplass. Opp til sørafrikanske Ashleigh Buhai på andreplass er det fire slag.

Mens Katherine Kirk fra Australia har hele åtte slag til gode på Suzann Pettersen. 36-åringen fra Oslo GK starter sin finalerunde klokken 17.34 norsk tid i gruppe med Tiffany Joh fra USA og engelske Jodi Ewart Shadoff.

 

Wisconsin


Runde 2: Tutta to under par

Andre runde av ukens LPGA-turnering fikk et av brudd på over to og en  halv time. Mange spillere rakk derfor ikke rundt før spillet ble brutt på grunn av mørket.

Suzann Pettersen var imidlertid blant dem som overnattet med to fullførte runder i Wisconsin. Hun startet på hull 10, og spilte feilfritt de første åtte hullene.

Hun hadde tre birdier på rad fra hull  13 til 15, men hull 18 endte i dobbelbogey. På banens første ni, hennes siste, ble det to birdier og én bogey for to under par, 70 for dagen og -6 for turneringen.

Det gir foreløpig delt 24.-plass. Halve feltet må fullføre sin andrerunde lørdag morgen lokal tid.

Katherine Kirk fra Australia leder i klubbhuset med tre slag på -13 etter en knallsterk ni under par 63-runde fredag morgen.

 

Wisconsin


Runde 1: Åpnet med 68-runde i Wisconsin

Med -4 ligger oslospilleren to slag bak pallen. Men det er tett som hagl i toppen av leaderboard-et, og 68-runden gir ikke bedre enn del 22.-plass etter dag 1.

Suzann Pettersen hadde fem birdier. Hvor jevnt det er vises av at uten den ene bogeyen hun også fikk,  så ville hun ligget på delt femteplass i Thornberry Creek LPGA Classic.

Sei Young Kim fra Sør-Korea og Laura Gonzales Escalon fra Spania leder på -7, ett slag foran sørkoreanske Min-G Kim og Madeleine Shells fra USA.

Svenskene Dani Holmgren og Caroline Hedwall er beste skandinaver i Wisconsin med -5 på delt femteplass.

 

Kommentarer