Viktor Hovland Foto: Ping

Selv om Viktor Hovland har hatt en ganske kald putter både i den siste turneringen i PGA Tours sluttspill og i noen av de andre turneringene er det ingen tvil: 22-åringen fra Miklagard Golf har gjennomført en kjempesterk debutsesong, som virkelig har satt norsk herregolf på kartet.

Viktor Hovland avsluttet Tour Championship med en runde på par mandag. Det med en putter som var en anelse for kald på greenene til East Lake-banen i Atlantsa, Georgia.

Særlig må treputt-bogeyen på hull 18 ha føltes tung. Den medførte at han endte fire under par totalt, på delt 20. plass i 2020-sesongens siste turnering.

Tour Championship

Plasseringen i Atlanta ga Viktor Hovland 4,5 millioner kroner inn på kontoen i hans siste turnering i hans første sesong på PGA Tour.

Fantastisk debutsesong

Viktor har hatt en helt fantastisk debutsesong på PGA Tour, der han har tatt Norges første seier i verdens største golfsirkus. I tillegg har han vært tre ganger i Topp 10 og åtte ganger i Topp 20. Og han har bare misset cutten i tre turneringer.

Viktor Hovland spilte inn 17,7 millioner kroner (1.982,275 dollar i 2020-sesongen, og endte på en imponerende 27.-plass i FedEx Cup-rankingen.

https://twitter.com/HovlandTracker/status/1303072573547192320?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

I tillegg til en stor premiesjekk kjemper Viktor Hovland også om å bli Årets nykommer på PGA Tour, der det står mellom ham og amerikaneren Scottie Scheffler.

Med -21 vant Dustin Johnson Tour Championship, tre slag foran Justin Thomas og Xander Schauffele. Spanske Jon Rahm tok fjerdeplassen i Atlanta, og andreplassen, etter Johnson, i FedEx Cup.

2021-sesongen starter allerede torsdag med Safeway Open i California, med Kristoffer Ventura i feltet.

Se også: Resultater fra Atlanta

FÅTT MED DEG DENNE? Slik gikk det forrige gang Viktor Hovland konkurrerte på East Lake-banen

Tour Championship amatør-rekord blandede følelser topper verdensrankingen beste amatør East Lake
I oktober 2018 spilte Viktor Hovland collegeturneringen East Lake Cup. Og vant. Foto: Oklahoma State

Tour Championship fordeling av premiepotten

Tour Championship
Vinneren av Tour Championship får 1,5 millioner dollar, sistemann får 395.000 dollar.