Foto: Oklahoma State

Viktor Hovland tok sin andre individuelle seier på en uke da han vant éndagsturneringen East Lake Cup i Georgia. De nærmeste dagene blir det matchspill på samme bane. SE VIDEO

Slagspillet mandag var en innledning til matchspill-delen av East Lake Cup, som begynner tirsdag på banen der årets tourfinale på PGA Tour ble avgjort i september. Med Tiger Woods tilbake på toppen av resultatlisten.

Etter å ha åpnet mandagen med to par, fulgte Hovland opp med birdier på hullene 3, 4 og 6, mens dagens eneste bogey kom på det sjuende hullet. Tredjeårstudenten rundet på to under par, 34.De siste ni inneholdt åtte par samt en eagle på hull 14, som er et par-5-hull.

Oklahoma universitetets coach, Alan Bratton, skryter av Hovland til Golf Channel:

— Jeg er veldig fornøyd med Viktors spill, og det var bra at han tok den individuelle seieren. East Lake er en bane for de store gutta, og den viser definitivt hvem som er de beste spillerne!

I matchspillet møter Oklahoma universitetet fra Alabama tirsdag, der Hovland skal spille mot Frankie Capan III i første match.

Se intervjuet NBC Golf gjorde med Viktor Hovland etter seieren på East Lake, der han blant annet forteller at han har funnet spillet sitt de siste fire månedene, og bare prøvde å gjøre ting enkelt mandag.

MER VIDEO: Høydepunkter fra seieren på East Lake

Mer fra East Lake

Resultater fra East Lake slagspill

Livescoring fra East Lake matchspill

Andreplass til Renate Grimstad

Viktor Hovland er ikke eneste nordmann som har vært i sving de siste par dagene. I Jim West Challenge i Texas kom Renate Grimstad fra Stavanger GK og University of Miami på andreplass med -9, fem slag bak vinneren Frida Kinhult fra Sverige. Også Henriette Syr var med i turneringen, og endte som delt 47 med +9.

Julie Hovland, Caroline Berge, Malena Austerslått og Thea Wakeford-Wesmann  spilte i Little Rock Golf Classic. Her tok førstnevnte delt sjetteplass med +4 etter runder på 72-77-71. Det ble også sjetteplass for hennes universitet, South Alabama, i lagkampen. Også Caroline Berge (, delt 44.-plass, +18) var med på laget.

Malene Austerlått og Thea Wakeford-Wesmann, begge Little Rock-universitetet ble henholdsvis delt 61 med +22 og delt 80 med +29

I Terrier Intercollegiate tok Maiken B. Paulsen delt sjetteplass. Lagvenninne på Presbyterian College, Julie Hillestad, tok delt 13.-plass, og deres universitet kom på niendeplass i lagkampen. Julie Reinertsen var på laget til Winthrop-universitetet. Hun ble delt 25 individuelt, mens  laget ble nummer to i lagkampen.