Zika-virus påvirker norsk golfproff

STOLER PÅ PGA TOUR: Andreas Halvorsen og resten av spillerne på PGA Tour Latinoamerica har fått endret sin terminliste på grunn av faren for zika-utbrudd. Foto: Jan E. Espelid

Faren for zika-utbrudd har fått PGA-touren til å endre terminlisten i Latin-Amerika. «Vi har fått mye informasjon om forhåndsregler», sier Andreas Halvorsen.

PGA Tours endring av terminslisten for sin Latin-Amerika-tour har til hensikt å redusere faren for spredning av zika-viruset. Det fører til at Guatemala Open og Honduras Open flyttes til senere på våren.

I følge Golf Channel har Guatemala Stella Artois Open blitt flyttet fra 10.—13. mars til 28. april — 1. mai mens Honduras Open vil bli spilt 5.—8. mai i stedet for 3.—6. mars .

— Er nok smart siden det da burde være et mye tørrere klima i de to landene på den tiden, sier Andreas Halvorsen til Golferen om beskjeden spillerne fikk forrige fredag.

Full tillit til PGA Tour

— Har ikke tenkt så mye over det egentlig, svarer Halvorsen på spørsmålet om han bekymrer seg for om zika-viruset kan påvirke ham også på andre måter.

— Jeg har tillit til at PGA vet hva de gjør, og at turneringer blir flyttet, sånn som vi ser nå, hvis risikoen blir for høy. Vi har fått mye informasjon om forhåndsregler som bør tas. Så følger jeg de og er litt varsom enkelte steder, så går nok det veldig bra.

Se også: PTLA terminliste

19-åringen forteller at han flyttet til Sør-Florida på nyåret, og trives meget godt med å forberede seg til sesongen der.

Han forteller at han har lagt ned forholdvis mye trening, mer enn tidligere.

— Jeg trener på mer riktige ting i år og alt i alt lagt opp et bra opplegg teamet mitt og jeg er fornøyd med. Vi ser progresjon og det er jo det vi er ute etter hver dag, forteller han

— Jeg føler meg godt forberedt, og er ivrig etter å få startet sesongen. Jeg har fokusert mest på lengdekontroll med jernene, speed-kontroll i putting, å treffe forskjellige landingspunkter på nærspill og mye visualisering i mentaltreningen.

Andreas Halvorsen kvalifiserte seg til PGA Tour Latinoamerica gjennom delt femteplass i Q-School i januar. Første turnering er Avianca Colombia Open  25.—28. februar. Deretter følger Panama Classic 17.—20. mars.

Influensalignende symptomer

Zika-viruset spres til mennesker gjennom myggstikk, hovedsakelig fra artene gullfebermygg og tigermygg. Ingen av disse finnes i Europa.

Symptomene er, i følge Wikipedia, influensalignende, som feber, utslett, leddsmerter og røde øyne i opptil en uke.

Gravide med zika-smitte kan få risikere å føde barn med lite hode som resultat av at hjernen har utviklet seg unormalt i fosterlivet.

Les også: Dette er zika-viruset

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.