Srixon lanserer tidenes mykeste ball

LIVLIGERE KJERNE: Den nye kjernen, som ses som det grønne feltet på bildet av ballen, samt et mykere skall gir Srixon UltiSoft mer følelse, lengde og kontroll i følge pressemeldingen. Foto: Srixon

Myke golfballer er i skuddet for tiden. Nå kommer Srixon med sin UltiSoft, med ambisjoner om å ta en solid bit av markedet.

Srixon er sterke på golfballer i mange land. Med markedslederskap i Frankrike som den europeiske fanen det japanske konsernet holder aller høyest. 

Etter at den norske distributøren TWT Sport sist høst ble fusjonert med Chrisco Golf får imidlertid Srixon flere og større markedsmuskler også her til lands, og fra Chrisco-hold uttrykkes det høye håp for merket.

Rimelig utfordrer

Den nye Srixon UltiSoft kommer på markedet i Norge i april, og virker å være en rimeligere utfordrer til Callaway-nyheten Superhot 55.  

Med en anbefalt utpris på 229 kroner dusinet prises Srixon UltiSoft hele 100 kroner lavere enn Callaway-varianten. Og det for en ball, som etter det vi kan lese ut av spesifikasjonene, stort sett har de samme egenskapene. 

I pressemeldingen som følger lanseringen fortelles det at Srixons utviklingsavdeling har jobbet i to år med å skape det de mener er den mest avanserte todelte ballen på markedet.

UlitSoft henvender seg først og fremst til golfere med lav til middels svinghastighet, og som er oppatt av mye følelse på og rundt greenen.

Følelse, lengde og kontroll

Følelse, lengde og kontroll trekkes fram som de tre store egenskapene. Følelsen skapes av en ultra-lavkompresjonskjerne kalt Energetic Gradient Growth i kombinasjon med et mykt, tynt skall.

Kjernen bidrar også til mer lengde fra tee, høyere utgangsvinkel på ballen samt mindre spinn. Godt hjulpet av dimple-mønsteret, det samme vi kjenner fra storebror Srixon Z-Star,  gjør det slagene lengre og rettere, i følge Srixon.

Kontrollen på og rundt green oppnås fordi det myke skallet gjør at det blir en brøkdel av et sekund lenger kontakt mellom ballen og køllens slagflate

—  Vi har forhåndssolgt relativt bra av UltiSoft, så den blir å finne i de fleste velutstyrte pro-shoper, sier salgssjef Fredrik Lind i Chrisco Golf til Golferen.

Les mer: Srixon hjemmeside 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×