Andreas Halvorsen klarte brasene i Mexico etter runder på 66 ,72, 69 og 71 slag. Med -10 endte han på delt femteplass, og sikret kortet til PGAs latinamerika-tour.

Andreas Halvorsen avsluttet PGA Latin-Amerikas Q-School i Mexico med en runde som inneholdt fire birdier og tre bogeyer for én under par, 71.

Turneringen ble spilt i Mazatlan på den meksikanske stillehavskysten, og ble vunnet av David Rose fra Canada med -15, fem slag foran Halvorsen.

De 26 beste fikk kortet til PGA Tour Latinoamerica 2016, den største golftouren i Sør-Amerika. Dermed ble 19-åringen fra Larvik historisk som den første nordmannen med fulle spillerettigheter på latinamerika-touren.

 

Første Q-School-triumf på 14 måneder

Halvorsen, som dro til USA som 16-åring for å vie seg helt og holdent til golf, er også den første nordmannen siden Espen Kofstad i november 2014 som har klart å komme seg velberget gjennom Q-School på en av de større internasjonale tourene.

Les også: Larvikspiller til topps i USA

Med drøyt 1,5 millioner kroner (175.000 dollar) i premiepotten per turnering er PTLA på størrelse med den europeiske challengetouren.

Touren starter sin femte sesong 22. februar med 69th Avianca Colombia Open i Medellin, Colombia.

Totalt planlegger touren minimum 18 offisiell turneringer i 2016. Første halvdel av sesongen spilles fra februar til mai, og består av åtte turneringer i sju forskjellige land.

Se også: PTLA terminliste

Det er disse åtte turneringene Andreas Halvorsens tourkort gjelder for. Resultatene vil så avgjøre om Larvik-spilleren også får være med i turneringene etter sommeren.

De siste ti turneringene spilles mellom sent i august og tidlig desember. Terminlisten vil være klar i april.

 

Se også: Resultater fra Mexico