Foto: Nike

Caddie Joe LaCava regner tydeligvis med at Tiger Woods snart kommer tilbake til touren. I alle fall sier han nei til alle tilbud fra andre.

Det er flere enn verdens golffans som venter på at Tiger Woods skal komme tilbake til PGA Tour. Hans caddie, Joe LaCava, har sagt nei til tilbud fra andre for å være klar til Woods er spillbar igjen.

— Et par karer har kontaktet meg, jeg vil ikke nevne navn, men jeg sa høflig «nei takk», sier LaCava i et intervju med ESPN.

— Planen er å vente til Tiger kommer tilbake. Jeg har fortalt dem at jeg bare ønsker å jobbe for Tiger, og ingen andre, på det nåværende tidspunktet. Alle har tatt det pent. De visste bare ikke hva stoda var. Jeg har valgt å vente sammen med Tiger, og det er min plan fremover.

Woods er i rekonvalesens etter ryggoperasjoner han hadde i fjor høst, og har ikke antydet noe om når han regner med å være tilbake.

Savner å jobbe

LaCava bedyrer at det ikke er latskap som hindrer ham fra å jobbe for andre mens Tiger går skadet. Tvert i mot; han savner livet på touren.

— Jeg klager ikke over å måtte gå hjemme. Men jeg savner det å være på jobb, sier han, og legger til at det er frustrerende å ikke være med på turneringer der Tiger normalt gjør det bra, gjerne der han har vunnet.

— Det stinker (å ikke være med). Jeg savner kompisene mine, noen av caddiene, det å gå ut til middag. Men mest av alt savner jeg det å være med i jakten, det å vinne. Det savner jeg så desidert … hvordan kan man ikke?

LaCava er 52 år gammel, og har vært caddie på PGA Tour i 29 år. Han har vært på bagen til storheter som Mark Calcavecchia, Justin Leonard, Mike Hulbert, John Cook, Jay Haas, Bill Haas, Dustin Johnson, Fred Couples og Camilo Villegas.

LaCava var Couples caddie i over 20 år, var med på 12 seiere, inkludert The Masters i 1992 og Players Championship i 1996.

Optimistisk med tanke på Tigers form

LaCava er optimistisk når det gjelder Woods retur. Både at den er ganske nært forestående, og at Tiger kommer tilbake i god, gammel form.

— Jeg vet hva han er i stand til, sier LaCava til ESPN.

— Jeg har sett det disse årene jeg har jobbet for ham. Vi vet alle at han har evnen. Og han har så asbolutt ikke mistet noe av sin arbeidsmoral. Er folk virkelig bekymret for ryggproblemene hans? Jeg var gjennom alt det med Fred (Couples). Når du har problemer med ryggen, er det tøft i alle idretter, særlig i golf.

— Jeg har fortsatt tiltro til at han vil fortsette å gjøre det bra og vinne. Jeg tenker at  han vil komme over skaden, eller hva du nå foretrekker å kalle det. Han kommer kanskje ikke til å spille så ofte som han skulle ønske. Men så snart han er frisk fra dette, kommer han tilbake og spiller bra. Mitt syn på det hele er ganske likt det jeg hadde da jeg begynte hos han. Han er Tiger Woods.