Viktor Hovland Foto: Ping

Fredag hadde Viktor Hovland dagens beste runde med 66 slag på Muirfield Village-banen i Ohio. Lørdag hadde han77 slag, og avsluttet med 79 slag søndag. Jon Rahm ledet med fire slag før søndagens finale, og vant til slutt med tre slag. SE VIDEO.

Viktor Hovlands scorekort var heller ikke søndag noe vakkert syn da han måtte bokføre én trippelbogey, én dobbelbogey, fem bogeyer og tre birdier.

Dermed raste 22-åringen videre på resulatlisten i the Memorial Tournament, og endte på delt 48.-plass med +8 som tellende resultat.

Som på lørdag kom han seg unna med par på på hull 10 også søndag, det tidligere skjebnehullet der han hadde bogey seks runder på rad i Workday-turneringen forrige uke, der Viktor Hovland tok en sterk tredjeplass, og i de to første rundene i the Memorial.

Memorial

Denne uken var Muirfield Village Golf Club satt opp tøffere med andre pinneplasseringer på hardere og raskere greener.

Til helgespillet hadde greenene virkelig tørket ut, og skapte problemer for spillerne.

Det illustreres ikke minst av at feltet i forrige ukes tredjerunde i Workday Charity Open til sammen var 46 slag under par. Mens feltet i the Memorial Tournament lørdag var til sammen 126 slag over par.

Jon Rahm blant dem som mestret greenene og den mye tjukkere roughen. Spanjolen vant på -9, tre slag foran amerkaneren Ryan Palmer.

Svenske Henrik Norlander ble beste skandinav med en sterk, delt sjetteplass på -3 etter runder på 74, 66, 71 og 74 slag.

Rahm tok også topplasseringen på verdensrankingen fra Rory McIlroy, og ble med det den andre spanjolen som har ledet rankingen. Den første var legenden Severiano Ballesteros. Viktor Hovland gikk opp to plasseringer til nummer 31.

Se også: Resultater fra Dublin, Ohio