Foto: Simen B. Jensen

Med tredjeplassen i Workday Charity Open på Muirfield Village-banen i Dublin, Ohio, brøt Hovland nok en milepæl: For første gang blir en norsk golfspiller rangert som Nordens beste på den offisielle verdensrankingen. SE VIDEO

Da den offisielle verdensrankingen ble oppdatert mandag ettermiddag norsk tid, hadde Viktor Hovland rykket opp til 33.-plass som den høyest rangerte spilleren fra de nordiske landene etter å ha passert svenskenes majorvinner, Henrik Stenson, med to plasseringer.

I den fremskutte finalerunden søndag ble det spilt med tre mann i hver gruppe. Lederballen bestod av Viktor Hovland, Collin Morikawa og lederen før siste dag, Justin Thomas.

Med -14 lå Viktor to slag bak Thomas og ett slag foran Morikawa før start. 22-åringen fra Oslo startet forrykende, og var i ledelsen gjennom flere hull tidlig i runden etter å ha vært tre under for dagen etter fem hull.

Imidlertid måtte Miklagard-spilleren betale dyrt for noen feil på og rundt greenene, og måtte ta til takke med en sterk tredjeplass på 15 slag under par.

Som var fire slag bak Justin Thomas og Collin Morikawa, som måtte ut i et omspill som varte over tre hull før Morikawa kunne feire karrierens andre seier på i sin rookie-sesong på PGA Tour.

historisk

Det største han har gjort?

Viasats golfekspert og tidligere proffspiller, Joakim Mikkelsen, var full av lovord over Hovlands prestasjon i en kommentar til NRK:

— Prestasjonen i seg selv er kanskje det største han har gjort. Med de kravene som Viktor setter til seg selv vil han kanskje være skuffet, men utenfra er det bare å være vanvittig imponert igjen. Denne turneringen er betydelig større enn Puerto Rico Open, som er et såkalt alternate field-event. Det kan nesten ikke sammenlignes. Da Viktor tok sin første seier, var hele verdenseliten opptatt med World Golf Championship i Mexico.

Hovland kan trøste seg med at han tar med seg en pengepremie på over 4 millioner kroner for tredjeplassen. Vinneren, Collin Morikawa, kan cashe inn en sjekk på 11,5 millioner kroner.

I intervjuet under forteller Viktor at det var surt med tredjeplass når han var så nær å ta sin andre seier på PGA Tour på Muirfield Village-banen søndag.

Der han også spiller fra torsdag uken når the Memorial Tournament starter med stjerner som Tiger Woods og Rory McIlroy i feltet.

Se også: Livescoring fra Ohio