Foto: Ritzau Scanpix

For en spennende søndag det ble i European Tour-finalen i Dubai! Viktor Hovland kjempet i toppen hele veien, der tre bogeyer vippet han ut av seierskampen. Men 23-åringen imponerte med seks birdier for andre dag på rad, og tok karrierens første pallplass på European Tour.

Som fersk proff høsten 2019 tok Viktor Hovland ellevteplass i sin debutturnering på europatouren i BMW PGA Championship på Wentworth i London. En plassering han toppet med tredjeplass i sesongfinalen på European Tour 2020.

Med 71, 69, 66 og 69 slag i bagen, for 13 under par totalt, endte Viktor bare to slag bak vinneren, engelskmannen Matthew Fitzpatrick, og ett slag bak en annen engelskmann, Lee Westwood, på andreplass.

Mens marginen ned til amerikaneren Patrick Reed på fjerdeplass var ett slag i norsk favør.

sesongfinalen
sesgon

Tredjeplassen ga 23-åringen fra Oslo en premiesjekk på drøye 3,8 millioner kroner (357.768 euro) i tillegg til en tidlig og solid søknad til europa-kaptein Padraig Harrington om en plass Ryder Cup-laget i Wisconsin kommende september.

Viktor før siste runde: «Vil gjerne ta min første europatour-seier»

Etter tredjerunden ble Viktor Hovland intervjuet av European Tour. Der avslørte han at hans, og Norges, første seier på europatouren for herrer står høyt på ønskelisten:

— Jeg har allerede et par seiere på PGA Tour, og det ville blir virkelig herlig å fortsette med å ta en på and it would be really nice to add to the resume by European Tour.

— Jeg føler at jeg slo ballen bra de to første dagene, men jeg klarte ikke å få den skikkelig nær (på innspillene). Jeg klarte å få slagene inn mot greenen litt nærmere i dag. Og jeg drivet litt bedre fra tee, og dde elementene dannet grunnlaget. Jeg klarte tidlig å sette et par putter, og fikk momentet fra den gode starten.

https://twitter.com/HovlandTracker/status/1338053272146329602?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

Se også: Turneringsside for DP World Tour Championship


Før turneringen: Viktor blant favorittene

(Fra pressemelding) Etter bragden i Mexico skal Viktor Hovland nå kjempe om seieren når European Tour-sesongen avsluttes i Dubai. Turneringen sendes fra torsdag til søndag på Viaplay og V sport golf.

Forrige helg skrev Viktor Hovland golfhistorie da han vant sin seier nummer to på PGA Tour. Etter seiren retter han fokuset mot Dubai og europatourens sesongfinale, DP World Tour Championship.

Skal vi tro Viaplays golfekspert, Joakim Mikkelsen, så kan Hovland være med å kjempe om seieren også her:

— Alt ligger til rette for en herlig avslutning på en veldig spesiell sesong. Finalen i Dubai er uhyre spennende i seg selv, men med Viktor Hovland i startfeltet blir dette nå en ekstra fin førjulsgave til norske golfentusiaster. Etter seieren i Mexico forrige uke reiser Viktor til Dubai med bagen full av selvtillit, og med det spillet han leverer nå, må han nok også finne seg i å være blant forhåndsfavorittene.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag på Jumeirah Golf Estates i Dubai, og vil sendes på Viaplay og V sport golf.

Torsdag til lørdag sendes det fra klokken 08.00 til 14.00, mens det søndag sendes fra 07.30 til 13.30.

Hovland slår ut klokken 08.45 norsk tid torsdag, og er i gruppe med engelskmannen Matthew Fitzpatrick.

Rykket kraftig på verdensrankingen

Med seieren i Mexico rykket Viktor Hovland elleve plasser oppover til en sterk 15.-plass på den offisielle verdensrankingen. For å få plass i sesongavslutningen på European Tour må spillerne i utgangspunktet være blant de 60 beste på rankingen Race to Dubai.

Det er ikke Hovland, men i unntaksåret 2020 får de 75 beste på verdensrankingen, som ikke allerede er kvalifisert via sine European Tour-poeng, også innpass.