Foto: Privat/Instagram

Ved runding av de første ni hullene i finalen av BMW PGA Championship søndag var Viktor Hovland på femteplass, og drømmen om topplassering i europatourens flaggskip-turnering på Wentworth levde i beste velgående. Men de siste ni ble tråere for golfyndlingen fra Miklagard.

De siste ni fikk et litt annet forløp enn de fleste ventet etter at Viktor startet dagen på niendeplass og rundet fire plasseringer bedre. Men det er likevel bunnsolid med delt ellevteplass i europatour-debuten.

Viktor Hovland har gjennom sin korte proffkarriere fått et ry på seg for å levere avslutninger i toppklassen. Det klarte han ikke helt i europatour-debuten på Wentworth i Surrey utenfor London.

Men Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington, som Viktor spilte sammen med de to første rundene, vet at ingen er tøffere i den siste fasen av matcher mann mot mann enn nettopp 22-åringen med golfbakgrunn fra Drøbak Golfklubb.

Det er derfor liten grunn til å frykte at søndagens siste ni hull på to over par skal ha noen innvirkning på Viktor Hovlands mulighet til å bli tidenes første nordmann i Ryder Cup. Som skal spilles på den tøffe Whistling Straits-banen i Kohler, Wisconsin, 25.-27. september 2020.

Tove Marie Kelly fra Lier, mor til Jason Kelly og medlem på Wentworth, fulgte Viktor fra fairwaykanten. Slik oppsummerer hun siste runde til Golferen:

— Det ble litt mange «åhhhh!» etter birdie-putter som var veldig nærme. Han ble nok litt frustrert mot slutten. Men han er jo inne i en enormt bratt læringskurve. Som spillere ellers blir jo også spillere på 22 år frustrerte, ikke minst etter bare noen måneder som proff. Men fordelen med Viktor at smilet sitter løst!

Tjente en million i europatour-debuten

Den delte ellevteplassen var verdt 1,1 millioner kroner (109.259 euro). Som betyr at Viktor Hovland har spilt inn imponerende ni millioner kroner siden han ble proff i juni.

BMW PGA Championship førte til at Viktor rykket opp til 89.-plass, som den første norske herrespilleren i Topp 100, på den offisielle verdensrankingen.

Viktor delte ellevteplassen på -10 med blant andre storheter som årets Open-vinnner, Shane Lowry, og den engelske superstjernen Paul Casey.

Det ble engelsk også på toppen, der Danny Willet vant på -20 etter en avsluttende fem under par 67-runde. Jon Rahm fra Spania tok andreplassen med -17.

Mens Viktor Hovland fikk den sjeldne, norske æren av å få være beste skandinav i en turnering på European Tour …

Se også: Resultater fra Wentworth