Bare én nordmann gikk videre til matchspillet mellom de 64 beste i British Amateur. 20-åringen Vetle Marøy fra Bergen tok godt vare på sjansen, og slo ut verdenstreeren.
vetle-mar-y-slo-ut-verdenstreeren

NORSK SENSASJON: 20 år gamle Vetle Marøy fra Bergen slo ut verdenstreer Marcus Kinhult i første runde av matcspillet i British Amateur Championship på Carnustie i Skottland.

(oppdatert 19. juli kl. 6.20)
I Sverige snakker de om Marcus Kinhult fra Skaftø, noen mil sør for Svinesund, som kanskje tidenes største, svenske golftalent.

18-åringen er nummer tre på verdensrankingen. Men det hindret ikke nummer 565, Vetle Marøy, å sende ham hjem fra 32-delsfinalen med tap 1 ned.

Vetle Marøy var den eneste blant de fire nordmennene som klarte å ta seg videre til matchspillet fra slagspillet i det 288 mann sterke feltet.

20-åringen endte på par og delt 32.-plass etter 72-70 i innledningen, tre slag bak motstander Marcus Kinhult på delt sjuendeplass. Mesteren lørdag får plass i tre majorturneringer neste år.

I følge rapportene fikk svensken den beste starten onsdag, og tok en tidlig ledelse. Marøy kom sterkt tilbake, passerte motstanderen, og vant matchen 1 opp.

I 16-delsfinalen ventet franskmannen Antoine Rozner, som ble nummer 20 i slagspillet med -1, og som er på 109.-plass på verdensrankingen. Det endte dessverre med tap 1 ned for bergenseren.

Blant de øvrige norske endte Kristoffer Ventura akkurat utenfor matchspillet med delt 65.-plass på +2, Petter Mikalsen på delt 104.-plass med +4 og Sebastian Mørk Andersen på delt 223.-plass med +10.

Se også:
British Amateur oppsett 16-delsfinalen
Verdensranking amatører

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.