Tittelforsvarer Kaymer føler ikke noe press

Når U.S. Open for første gang arrangeres på USAs nordlige stillehavskyst, på Chambers Bay Golf Course i Washington, er det uten noe press hos tittelforsvarer Martin Kaymer, bedyrer han.

tittelforsvarer-kaymer-f-ler-ikke-noe-press


TITTELFORSVARER UTEN PRESS: Når Martin Kaymer slår ut som regjerende mester på Chambers Bay torsdag, er det helt uten press, forteller han.

Torsdag slår Martin Kaymer ut på Chambers Bay som regjerende mester etter at han på Pinehurst i fjor ble den første tyskfødte spilleren til å vinne tittelen.

På Pinehurst feide den tidligere verdenseneren, og deltaker på tre europeiske Ryder Cup-vinnerlag, inn til sin andre store tittel i overlegen stil der han ledet fra dag én, og til slutt vant med åtte slags margin til feltet.

— Mange tror at det å stille opp som regjerende mester betyr mer press. Der er jeg uenig. Fordi ingen forventer at jeg skal gjøre det samme igjen. Men selvfølgelig ville det være flott å vinne to ganger, sier Kaymer.

Usedvanlig sterkt felt

Tyskeren vil blir utfordret av et felt fylt til randen med talent. Blant den formspiller og Masters-champion Jordan Spieth, som drømmer om å følge opp suksessen fra Augusta i april.

Også landsmennene Rickie Fowler, som i forrige måned vant Players Championship i et dramatisk omspill, og Brooks Koepka, som endte topp-5 i fjorårets U.S. Open, kan bli å regne med.

Australierne Jason Day og Adam Scott håper å forbedre tidligere topp-10 plasseringer. Vi kan heller aldri se bort fra at amatører, som fjorårets U.S. Amateur-vinner Gunn Yang og British Amateur-vinner Bradley Neil, kan hevde seg.

En del vil nok også holde øynene på den amerikanske amatøren Ollie Schniederjans, som fikk plass i feltet i kraft av å stå øverst på World Amateur Golf Ranking i 2014.

Som alltid sikrer de strenge kvalifikasjonskriteriene at det er et meget sterkt felt i det andre av årets fire store mesterskap.

Mesterskapet med de tøffeste banene

Deltakerne i U.S. Open må vise alt sitt mot, slå sine mest presise slag og fremskape det ypperste av mental styrke for å lykkes i majorturneringen som byr på de tøffest oppsatte banene.

Årets arena, Chambers Bay, er en linkspreget bane langs vannet i Puget Sound, med harde fairwayer, tørre og ondulerte greener samt en bratt ås i bakkant av banen.

Alt i alt er Chambers Bay er en meget verdig arrangør 120 år etter det første U.S. Open i 1895. Turneringen har en historie med noen av de største navnene i golfhistorien som vinnere. Og kanskje ingen mer enn Arnold Palmer, kjent for sitt mot og fantastiske spill fra tee til green,

Palmer vant 1960-utgaven av U.S. Open på Cherry Hills i Denver, der han tok inn sju slag på siste runde, og slo en 20-år gammel amatør ved navn Jack Nicklaus. Med årene utviklet de to et flott vennskap, til tross for knallhard rivalisering.

20 år etter at han hadde måttet gi tapt med to slag mot publikumsfavoritt Palmer, satte Nicklaus en 3-meters birdieputt på det siste hullet for den da rekordlave scoren på 272 slag, og sikret sin fjerde U.S. Open-tittel på vei mot sin (uslåelige?) rekord på 18 majortitler.

Se også: Livescoring fra U.S. Open

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Arnold Palmer Invitational med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura (4.-7. mars)

  LPGA Tour: LPGA Drive On Championship (4.-7. mars)

  Amatør: Copa del Rey (Det åpne spanske amatørmesterskapet) med Michael Alexander Mjaaseth (3.-7. mars)

  College: Kiawah Island Classic  med Mine Othilie Lied (28 februar .-2. mars)

  College: Low Tide Intercollegiate   med Hedvig Schjetne (28 februar .-2. mars)

  College: Southern Invitational  med Mikkel Antonsen (1.-2. mars)

  College: Sacramento State Invitational  med Eirik Thomassen og Thomas Helgø (1.-2. mars)

  College: Natural State Golf Classic  med Emilie Bergh-Jacobsen (1.-2. mars)

  College: 2021 Saint Leo Invitational  med Synne Lauritzen (1.-2. mars)

  College: Pinehurst Invitational  med Ida Furuheim (1.-2. mars)

  College: Natural State Golf Classic   med Anna Bech (1.-2. mars)

  College: Gamecock Intercollegiate  med Emilie Øverås (1.-3. mars)

  College: Cabo Coll. at TPC San Antonio  med Carl Didrik M. Fosaas, Michael Thorbjørnsen ,William Buhl, og Bård Skogen (1.-3. mars)

   

   

   

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×