I dagene før Shell Houston Open snakker Fredrik Kracht om fenomenet Tiger og stiller spørsmål rundt Phil Mickelsons fravær under Arnold Palmer Invitational.
utrolige-tiger-og-hva-tenker-phil-

NESTE STOPP: Shell Houston Open spilles på Redstone GC i Houston, Texas første helgen i april.

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Etter en høydramatisk Arnold Palmer Invitational, hvor Tiger igjen vant – 286 dager etter sin siste seier, tar PGA-touren en stopp i Houston, Texas.

Før vi går inn på ukens turnering, må vi snakke litt om fenomenet Tiger Woods.

Dette umenneskelige vesenet klarte det mange hadde har ventet og håpet på, men kanskje få våget å tro, nemlig å vinne Bay Hill-turneringen.

Sean O`Hair ledet med hele fem slag før siste runde. Sean, som hadde spilt meget stabilt gjennom hele turneringen, så så sterk ut at han kunne være en av få til å kunne slå Tiger siste dag.

Men slik gikk det altså ikke, og Sean ble offer for ”Tiger-syndromet”. Ikke mange spillere har vært forunt å slå Tiger mann mot mann siste dag.

Den største PGA-opphentingen for Tiger før denne var på fem slag, og han klarte dermed å tangere denne rekorden.

Hans forrige opphenting skjedde under AT&T Pebble Beach National ProAm for ni år siden, så dette var en meget stor seier, også sett med Tigers øyne

Det ble en liten reprise fra i fjor ettersom han måtte sette birdie på det 72. hullet for å vinne. I fjor ble det Bart Bryant som ikke greide å stå imot Tigers utrolige evner.

Tiger Woods har nå vunnet denne turneringen hele seks ganger. Også CA Championship, Buick Invitational og Bridgestone Invitational har han vunnet seks ganger.

Sean O`Hair, med sine to seire på touren, var imidlertid fornøyd med prestasjonen sin, tross en litt dårlig siste runde. Andreplass i Arnold Palmer Invitational er faktisk en meget sterk prestasjon.

Men denne uken spilles altså Shell Houston Open på Redstone Golf Club, og banen er laget spesielt for denne turneringen. Faktisk ble Shell Houston Open sett på som en liten majorturnering i gamle dager.

Banen og turneringen settes opp ganske likt som Augusta National og The Masters, som spilles neste uke.

Redstone er designet av Reese Jones i samarbeid med David Toms. Den er lang og virkelig en test for spillerne. Ikke minst er den alltid i bra stand.

En litt interessant sak er at banen er åpen for alle og eid av Houston Golf Association

Selv om verdenstoer Phil Mickelson stiller til start, blir nok dette et lite antiklimaks mellom to store turneringer.

Tiger spiller ikke denne uken, men gjør seg klar til årets første major – The Masters.

Jeg må avslutningsvis igjen nevne at jeg ikke skjønner Mickelsons valg om å stå over Bay Hill.

Med en god plassering her samt seier over Tiger, kunne han ha gått forbi eneren på verdensrankingen, noe som ville vært første gang i Phil Mickelsons karrière.

Det samme valget gjorde Mickelson i 2007 da han lå an til å kunne vinne tidenes første FedEx Cup. Den gang sto han over den siste turneringen før finalen.

Muligens er det ikke verdensrankingen som driver amerikaneren…

Shell Houston sendes på Viasat fra og med torsdag denne uken. Selv om det ikke er Arnold The King sin egen turnering, blir den uansett spennende.

Sørg for å få med dere denne siste turneringen før årets første major.

Han en fin uke!

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.