Du slår bedre og lenger om du er i form. Her følger noen gode treningstips.
kom-i-form-n--


HAR DU JERNVILJE? Da er det bare å hygge seg på treningen..

kom-i-form-n--


HJELPER GOLFERE MED HELSA: Golfkiropraktor Christian Øiom tipser deg om fysisk trening.

For en tid tilbake kunne du lese om golfkiropraktor Christian Øiom ved Dynamisk Kiropraktikk i Oslo.

Her kommer han med noen tips til deg mens du venter på at snøen skal smelte og gresset grønnes.

 • Du som ikke tenker eller trener golf regelmessig gjennom vinterhalvåret:
  Hold deg fysisk aktiv minst tre ganger per uke. Dette behøver overhodet ikke være golfrettet trening. Alternativer kan være skiturer, alpint, jogging, gange, styrketrening og aerobic.

  Det vil være lettere å finne tilbake til golfsvingen om du bevarer formen fra forrige sesong. Samtidig minimerer du risikoen for at du skader deg når du i april/mai gir alt for å vinne den første golfrunden med jobben.

 • Du som allerede er godt informert om fysisk trening:
  Ha i tillegg fokus på styrke-, koordinasjons- og balansetrening. Når det gjelder styrke bør du legge vekt på trening av den store setemuskelen. Denne muskelen er essensiell i kraftutvikling i golfsvingen.

  Sentrale øvelser er knebøy og utfall. Knebøy gjøres slik: Stå med skulderbredde mellom beina og tærne pekende rett fremover, oppretthold god svai i korsryggen (dette er ekstremt viktig for å unngå skade), sett rumpa godt bakpå slik at kneskjellet ikke passerer tåspissene sett ovenifra.

  Utfall gjøres slik: Vi kan nesten sammenligne utfall med et telemarksnedslag. Et bein settes godt foran det andre. Det er det fremre beinet som trenes i denne øvelsen. Det samme gjelder her som i øvelsen knebøy; Kneskjellet skal altså ikke passere tåspissene (sett ovenifra). Forsøk samtidig å holde kneet rett slik at det ikke faller inn mot midten. Når foten vel er i bakken, skyt fart med hælen tilbake til utgangsposisjonen.

  Koordinasjons- og balansetrening er et annet viktig element for golfspillere. Denne typen trening kan enkelt utføres med en balanseball. Disse kjøpes på sportsbutikk for et par hundrelapper. I starten er det nok å bruke den som stol foran TV-en i cirka 15 minutter per kveld. Etter hvert kan du utfordre deg selv ved å forsøke å sitte på ballen samtidig som du “tegner” åttetall på gulvet med den.

 • Du som synes dette er for grunnleggende og føler at ambisjonsnivået ligger høyere:
  Prøv et sirkelprogram. Det kan for eksempel se slik ut:

  Stasjon 1) Utfall – 10 repetisjoner per bein.
  Stasjon 2) Knebøy med spensthopp – 15 repetisjoner.
  Stasjon 3) Magetrening – sideplanke 30 sekunder på hver side.
  Stasjon 4) Magetrening – situp/crunch med vridning av overkroppen.
  Stasjon 5) Seks korte spurter på 7-8 meter. Fire repetisjoner med ett minutts hvile. Dette kan gjøres både utendørs og inne på et treningsrom.

  Et slikt program er effektivt og involverer de viktigste musklene du bruker i golfsvingen. Kjør hardt!

  Og husk at det ikke er noen tilfeldighet at de beste golferne i verden ikke lever med John Daly som forbilde. Du velger selv hvor god du vil bli.

  Vær imidlertid oppmerksom på følgende: Opplever du smerter fra muskler eller ledd under trening eller golfspill, kan dette være tegn på at du har et feilaktig bevegelsesmønster i utførelsen av aktiviteten. Funksjonsanalyse brukes som verktøy for å avdekke eventuelle brister.

  Dynamisk Kiropraktikk kan hjelpe deg med korrekt og spesifikk rehabiliteringstrening og behandle dine årsaker til smerter.

  “Eat well, think well, sleep well” og som alltid, drikk tran!

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.