Mange sitter klistret til TV-skjermen når Masters Tournament spilles fra torsdag 9.april. Her kan du lese hva Viasats Fredrik Caspar Kracht skriver om årets første herre-major.
masters-tournament

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Da er det endelig duket for årets første major for herrene.

U.S. Masters, The Masters, Masters Tournament, Masters… Kjært barn har mange navn.

I fjor vant Trevor Immelman en aldri så liten overraskende seier på Augusta National Golf Club i Georgia.

Masters Tournament er kanskje verdens mest prestisjetunge turnering og Augusta den mest private banen.

Her er det ikke mulig å få spille annet enn sammen med et medlem. Og medlemmer er det ikke er mange av her – faktisk kun rundt 300 til enhver tid.

Å bli medlem av denne prestisjetunge klubben er ikke lett. Det går ikke an å søke om medlemskap. Den eneste muligheten er å bli invitert til å bli medlem av et annet medlem.

Kvinner har ingen mulighet til å bli medlem her, men de har tilgang som gjester.

Augusta National er blant verdens mest kjente baner, og alle hull er oppkalt etter en blomst som vokser på de respektive hullene. Banen er et meget pent skue ettersom den står i full blomst under turneringen.

Masters Tournament er den eneste major-turneringen som spilles på samme banen hvert eneste år.

Banen åpnet i 1932, og den første turneringen ble spilt her i 1934. Da var det Horton Smith som vant med ett slag over Craig Wood. Den gang het turneringen Augusta National Invitational Tournament, men endret navn til Masters Tournament i 1939, da med Ralph Guldahl som vinner.

Det var selveste Bobby Jones som grunnla klubben i sin tid, og mesterstykket er designet av Alister MacKenzie. Det har faktisk vært noe kritikk rundt oppsettet av banen de senere år – tro det eller ei… Mange mener at den rett og slett er blitt for vanskelig.

Hvem har jeg så tro på at får den grønne jakken i år? Det er et vanskelig spørsmål, og turneringen genererer ofte en noe overraskende vinner.

Én ting jeg er litt overrasket over, er at det ikke er flere venstrespillere som har vunnet. Dette er en bane som skulle passe spillere som svinger denne veien, og grunnen til det er alle doglegene mot venstre. I nyere tid har vi fått to venstrespillere: Phil Mickelson og Mike Weir.

Tiger tror jeg blir meget sterk; om han vinner er usikkert. Han har tidvis vist storspill, spesielt under Arnold Palmer Invitational som han vant. Dog er jeg litt usikker på om han kan gå helt til topps dersom han fortsetter med å gjøre de grove bommene han til tider gjør. Augusta er som “gjedda i sivet” – den kommer og tar deg når du minst aner det.

En spiller jeg er meget spent på er Rory McIlroy. Dette stjerneskuddet tror jeg kan gjøre det bra.

Viasat har endelig fått rettighetene til Masters Tournament, og den sendes fra førstkommende torsdag.

God fornøyelse!

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.