For åttende gang denne sesongen havnet Suzann Pettersen på seierspallen med tredjeplassen i Sime Darby LPGA Malaysia. Og hun knappet ytterligere inn på verdensener Inbee Parks forsprang.
tuttas--ttende-pallplassering

ENDA EN PALLPLASSERING: For åttende gang denne sesongen endte Suzann Pettersen på seierspallen med delt tredjeplass i Sime Darby LPGA Malaysia på Kuala Lumpur Golf and Country Club.

tuttas--ttende-pallplassering

tuttas--ttende-pallplassering

Turnering: Sime Darby LPGA Malaysia
Dato: 10 – 13. oktober
Bane: Kuala Lumpur Golf and Country Club, Malaysia, par 71, 5711 meter
Premiepott: 12,1 millioner kroner, hvorav 1,8 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Inbee Park
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

tuttas--ttende-pallplassering


Som ventet ble Lexi Thompsons seksslags forsprang for mye å hente inn for Suzann Pettersen i den avsluttende runden på Kuala Lumpur Country Club søndag.

Med -19 tok 18-åringen fra Florida sesongens andre seier, fire slag foran Shanshan Feng fra Kina. Pettersen og Ilhee Lee delte tredjeplassen på -12.

Pettersens avslutningsrunde på én under par, 70, inneholdt fire birdier, én bogey og én dobbelbogey.

Verdensener om to uker?

Når den oppdaterte verdensrankingen publiseres mandag, har Pettersen knappet inn ytterligere på de 1,69 poengene Inbee Park hadde å gå på før ukas turnering.

Det betyr at 32-åringen fra Holmendammen i Oslo fortsatt har gode muligheter til å innta verdenstoppen i løpet av sin tre ukers asiaturné.

Neste uke spilles HanaBank Championship i Seoul, og uken deretter går Taiwan Championship på nordtippen av øystaten i Kinahavet.

Se også: Livescoring fra Kuala Lumpur


Runde 3:
Tutta i tetstriden før siste runde

Suzann Pettersen er på delt tredjeplass før siste runde av Sime Darby LPGA Malaysia. Men hun må ha marginene med seg for å vinne Kuala Lumpur.

Selv om Suzann Pettersen er på delt tredjeplass etter fire under par, 67, lørdag, har hun hele seks slag opp til ledende Lexi Thompson.

Skal oslojenta klare å fravriste Thomspson seieren, kreves det både at hun selv storspiller og at amerikaneren feiler.

Dessuten vil sikkert sørkoreanske Ilhee Lee også ha et ord med i laget. Med min -14 har hun tre slag opp til Thompson og tre slag ned til Pettersen.

Duket for Tutta?

Pettersen beviser imidlertid at hun er i knallform, der lørdagens 67-runde slett ikke kom etter bra uttelling.

— Jeg spiller stødig, treffer så godt som alle greenene, men senker ikke en eneste putt, sier Pettersen.

&#151: Det er virkelig vanskelig å være tålmodig der ute, og fire under er bortimot den dårligste scoren jeg kunne hatt. Og slik har det vært hele uken, legger hun til.

&#151: Jeg er bare glad for at det er én runde til. Lexi spiller fantastisk, så jeg trenger definitivt en lav runde i morgen!

Svaret på om hun klarer det får vi fra klokken 3.51 norsk tid natt til søndag …


Torsdag:
Tutta åpnet på skjema for verdenstoppen

Vinner Suzann Pettersen denne ukas Sime Darby LPGA Malaysia og neste ukes HanaBank Championship er hun nummer én på verdensrankingen. Og hun åpnet Kuala Lumpur-turneringen på skjema.

— Med tre asiaturneringer på rad, er det gode muligheter for at jeg inntar toppen av verdensrankingen der, sa Suzann Pettersen til Golferen.no for tre uker siden.

Verdenstoeren ligger 1,69 poeng bak Inbee Park før denne ukas Sime Darby LPGA Malaysia.

Pettersen kan overta tronen allerede etter to av de tre Asia-turneringene.

— Vinner jeg turneringene i Malaysia og Sør-Korea, er saken klar! sier hun.

Les også: Endelig stemmer hele pakken

Etter en bogeyfri åpningsrunde med fire birdier ble det 67 slag på Kuala Lumpur Golf and Country Club.

Med det er hun i glimrende posisjon på delt sjuendeplass, tre slag bak sørkoreanske Ilhee Lee.

Har fått trent bra

— Etter (seieren i) Evian tok det nesten en uke før jeg klarte å lande kroppen, sa Pettersen til NGF før ukas turnering.

Etter noen hektiske dager hjemme i Oslo etter Evian-triumfen i september dro hun tilbake til USA.

— Utenom fire dager med samarbeidspartnere og fotografering for Nike har jeg ladet batteriene og trent godt hjemme i Orlando, fortsetter Pettersen.

Spillesugen

Første stopp på Asia-turneen er altså i Kuala Lumpur. Deretter går turen videre til neste ukes HanaBank Championship i Sør-Korea, og til slutt Sunrise LPGA Taiwan Championship, der hun vant i 2012.

— Jeg gleder meg til å konkurrere igjen. Spillesuget er tilbake, og jeg ønsker å kunne avslutte sesongen sterkt, sa Suzann Pettersen før Sime Darby LPGA Malaysia.

Sime Darby-turneringen blir imidlertid ingen tur i parken på veien mot verdenstoppen. Hele 20 spillere er innen fire slag fra teten etter første runde, og 38 spillere åpnet under par.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.