Med en avslutningsrunde på 71 slag endte Espen Kofstad på delt 63.-plass i Vilamoura. Han må satse alt på sesongens siste turnering for å beholde europatour-kortet neste sesong.
kofstad-avslutning-p-aring--par-

EN SJANSE TIL: Etter 63.-plassen i Portugal Masters på Oceânico Victoria Golf Course gjenstår én mulighet for Espen Kofstad for å unngå Q-School: Topplassering i Perth International.

kofstad-avslutning-p-aring--par-

kofstad-avslutning-p-aring--par-

Turnering: Portugal Masters
Dato: 10. – 13. oktober
Bane: Oceânico Victoria Golf Course, Vilamoura, Algarve, Portugal, par 71, 6575 meter
Premiepott: 16,3 millioner kroner, hvorav 2,7 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Shane Lowry
Norsk deltaker: Espen Kofstad

kofstad-avslutning-p-aring--par-


Espen Kofstads avslutningsrunde inneholdt to hver av birdie og bogey samt én hver av eagle og dobbelbogey for par og 71 slag for dagen, som gir -4 og delt 63.-plass verdt 4600 euro (37.000 kroner).

Engelskmannen David Lynn tok karrierens andre europatourseier med -18, ett slag foran sørafrikaneren Justin Walters.

Vi må helt ned på 22.-plass for å finne beste skandinaver: Danske Søren Hansen og Fredrik Andersson-Hed fra Sverige.

Må ha topplassering

Når Kofstad setter seg på flyet til Perth i Australia er det i vissheten om at bare en plass i toppen i Perth International vil sikre arbeidsplassen i 2014.

Den viktige 110.-plassen på Race to Dubai-listen går ved 228.000 euro etter Portugal-turneringen, mens Kofstad har spilt inn 133.000 euro.

Andreplassen i Perth er verdt 164.000 euro, førsteplassen 245.000. Det blir en tøff, men ikke uoverkommelig, oppgave for 26-åringen fra Losby.

Se også: Livescoring fra Vilamoura


Runde 3:
Kofstad fikk ikke til innspillene

Espen Kofstad endte på stedet hvil under moving day i Portugal. Han slo innspillene for langt fra hullet på én under par 70-runden, forteller han.

Lørdag brukte Espen Kofstad 33 putter, seks mer enn fredag. Men heldigvis tre færre enn den mistrøstige åpningsrunden torsdag.

Lørdag skyldtes det høye antallet putter imidlertid ikke at han puttet dårlig igjen, bedyrer han.

— Jeg slo innspillene litt langt fra hullet i dag. Jeg hadde mange gode toputter, og jeg satte de tre beste sjansene, forteller Kofstad til Golferen.no.

Går for seier

Med delt 56.-plass på -4 før avslutningsrunden kan antageligvis Kofstad se langt etter en plassering som vil bidra vesentlig til de 100.000 euroene han behøver på de to siste turneringene.

Siste sjanse blir Perth International i Australia kommende uke.

Turneringen hadde sin debut på europaoutouren i fjor, ble vunnet av Bo van Pelt, og med Knut Børsheim på delt ellevteplass.

Kofstad blir imidlertid ikke fornøyd med å få en bedre plassering enn kompisen Børsheim.

— Nei, målet er å vinne! sier han bestemt.

Det vil i så fall garantert sikre at han ender innenfor de 110 som beholder europatour-kortet.

Kofstad starter finalerunden i Portugal Masters klokken 10.08, i gruppe med legenden Miguel Angel Jiménez.


Fredag:
Kofstad offensiv før tredjerunden

— Treffer jeg fairway, går jeg for hver eneste pinne, lover Espen Kofstad før lørdagens runde i Vilamoura. Fredag fikk han orden på puttingen, og kom inn på fire under par, 67.

— 36 putter i går var helt katta, sier Espen Kofstad om torsdagens åpningsrunde, som Losby-spilleren gjorde unna på én over par, 72.

Fredag brukte han ni putter færre, 27, på vei mot seks birdier, én dobbelbogey og resten par.

— I dag spilte jeg solid. Og så satte jeg de puttene jeg ikke satte i går, fortsetter 26-åringen, som er avhengig av topplassering denne og neste uke for å slippe turen til Q-School.

Trente putting

I pressekretser snakkes det om dårlige, ujevne greener på Oceânico Victoria Golf Course i Vilamoura på Algarve-kysten lengst sør i Portugal.

Det er heller ingen hemmelighet at mange av spillerne er oppgitt over hvordan baller ruller, og humper, av gårde. Men Kofstad vil ikke være med på den diskusjonen.

— For meg handlet det bare om å trene. Jeg trente noen timer putting etter runden i år, og i morges. Det gjorde godt! sier han.

Trenger 100.000 euro

Kofstad har virkelig presset på seg i Vilamoura og neste ukes turnering i Australia, som blir sesongens siste mulighet for å fornye europatur-kortet uten å måtte gå veien om Q-School i neste måned.

Før denne uka ligger Losby-spilleren på 139.-plass på pengelisten med 128.529 euro (1 million kroner).

Den viktige 110.-plassen, som gjør at kortet beholdes, kommer til å havne rundt 230.000 euro. Fjerdeplassen både denne og neste uke er verdt 100.000 euro, åttendeplassene er verdt 50.000.

Tre mann deler teten på -12 etter to runder. Kofstad er delt 52.-mann med -3, cutten gikk ved -2.

Lørdag starter Kofstad tredjerunden klokken 10.18 norsk tid, i gruppe med sørafrikaneren Garth Mulroy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.