Suzann Pettersen og Caroline Hedwall var sjanseløse mot sin 16 år gamle kollega i lederballen. Lydia Ko fra New Zealand vant CN Canadian Open med fem slag.
tutta-utspilt-av-16--aring-ring

I DET MINSTE TOPP-10: Suzann Pettersenklarte ikke å sikre sin tolvte LPGA-seier, og den andre i CN Canadian Open, i Edmonton i Alberta søndag. I stedet ble det delt sjuendeplass.

tutta-utspilt-av-16--aring-ring

tutta-utspilt-av-16--aring-ring

Turnering: CN Canadian Championship
Dato: 22. – 25. august
Bane: Royal Mayfair Golf Club, Edmonton, Alberta, Canada, par 70, 5855 meter
Premiepott: 12,0 millioner kroner, hvorav 1,9 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Lydia Ko
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

tutta-utspilt-av-16--aring-ring


Både Suzann Pettersen og Lydia Ko har vunnet CN Canadian Open tidligere; henholdsvis i 2009 og i fjor.

Fjorårets seier gjorde Ko til tidenes yngste vinner på LPGA, og søndag forsvarte den koreanskfødte newzealenderen sin sensasjonelle seier.

16-åringe tok kommandoen fra start, og var seks under par for dagen etter 12 hull, og hadde med det fullstendig parkert Pettersen og Hedwall.

Tutta-sprekk

Med fem hull igjen å spille, var Pettersen tre slag bak Ko, og satte inn alt på å ta igjen den unge amatøren.

Men i stedet for å tette gapet gjorde sjansespillet at det økte med dobbelbogey på hull 14, bogey på 15 og en ny bogey 17.

Dermed ble det to over par, 72, for dagen og -7 totalt for Pettersen. Det endte i delt sjuendeplass, åtte slag bak den suverene vinneren.

Ko historisk … igjen

Vinneren Lydia Ko ble historisk også denne gangen. Fra tidligere var hun den yngste LPGA-vinneren, og den første amatør til å vinne to LPGA-titler.

Søndag ble 16-åringen den første amatøren i LPGA-historien som klarte å forsvare tittelen da hun gikk til topps på Royal Mayfair Golf Club i Edmonton.

— Jeg er ganske overrasket, men jeg spilte en del virkelig god golf der ute, sa Ko i pressesenteret, og avslørte også at målet før runden hadde vært å gå finaledagen på fem under par og bare spille sitt eget spill.

Se også: Resultater fra Canada


Før siste runde:
Tutta i lederball søndag

Etter en knallsterk fem under par 65-runde lørdag avanserte Suzann Pettersen til delt andreplass i CN Canadian Open, ett slag bak ledende Caroline Hedwall. SE VIDEO.

Den svenske 24-åringen spilte også med Suzann Pettersen i tredjerunden lørdag, der Hedwall hadde seks under par, 64, og ledelse med ett slag på -10.

I lederballen søndag får den skandinaviske duoen med seg tittelforsvareren, den 16 år gamle amatørsensasjonen, Lydia Ko, fra New Zealand.

Sterk lørdagsrunde

Under lørdagens tredjerunde spilteHedwall og Pettersen med Brittany Linciome, som kom inn på fire under par, 66.

I pressesenteret etter runden forteller Tutta at de tre inspirerte hverandre.

— Det er morsomt å spille med aggressive spillere, som hele tiden angriper pinnene.

— Jeg synes vi alle spilte bra i dag, og det ville være morsomt å komme ned 18. og kjempe mot Caroline og Brittany i morgen, sier Tutta.

Solheim-effekten

Alle de tre var med i Solheim Cup siste uke, og Pettersen mener en slik turnering sitter i lenge.

— Det er normalt at etter Solheim, hvor det spilles så aggressivt, så sitter det i også uken etter fordi man så gjerne vil sette puttene.

— Du er på en måte i det tankesettet. Dette er hvorfor vi arbeider så hardt, hvorfor vi trener. Jeg føler meg helt topp. Jeg er ikke sliten i det hele tatt, avslutter 32-åringen fra Oslo.

Lørdag hadde Pettersen en runde som bestod av seks birdier, én bogey og resten par. Med henholdsvis én og tre under fra de to første rundene er hun ni under totalt.

Lederballen med Pettersen, Hedwall og Ko går ut klokken 18.55 norsk tid søndag. Og Tutta har spilt bra her tidligere, med én seier (2009) og tre topp-10.

Se Tuttas presskonferanse med Hedwall og Lincicome

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.