Espen Kofstad avsluttet Johnnie Walker Championship med sin andre fire under par 68-runde på rad. Og er jublende glad for at skaden er borte og godformen på vei.
kofstad-gleder-seg-til-fortsettelsen

STADIGE FORBEDRINGER: Det har vært progresjon gjennom hver runde for Espen Kofstad i Johnnie Walker Championship på Gleneagles. Etter to avsluttende 68-runder avanserte gleder han seg til kommende uke med Wales Open på Celtic Manor.

Turnering: Johnnie Walker Championship at Gleneagles
Dato: 22. — 25. august
Bane: The Gleneagles Hotel, Perthshire, Skottland, par 72, 6671 meter
Premiepott: 13,3 millioner kroner, hvorav 2,2 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Paul Lawrie
Norsk deltaker: Espen Kofstad

Søndag ble det fem birder og én bogey for Kofstad, som gir ham -11 for turneringen, og delt 23.-plass, hans neste beste europatour-plassering.

Men viktigere enn plasseringen, og premien det gir, er at han etter fire runder fortsatt ikke merker noe til den gamle nakkeskaden.

Dermed har turneringen på Gleneagles vært en opptur etter hvert som dagene har gått: -1 første dag, -2 andre dag og -4 i begge helgerundene.

Gleder seg til Celtic Manor

Kommende uke flytter europatouren fra Ryder Cup-banen 2014 til Ryder Cup-banen fra 2010.

Og den turneringen ser Koftstad virkelig fram til. Han har hittil ikke klart tre cutter på rad på europatouren, men føler at nå er tiden inne for å gjøre det.

— Det var bra dette, nå gleder jeg meg til kommende uke, gliser 26-åringen til Golferen.no.

Kampen om seieren gikk til omspill etter at Ricardo Gonzales, Argentina, Tommy Fleetwood, England, og Stephen Gallacher fra Skottland alle kom inn på -18.

Det avgjorde engelskmannen med en birdie på første omspillshull, og tok med det sin første europatour-seier i sin 65. turnering.

Se også: Resultater fra Gleneagles

Runde 3:
Kofstads beste moving day

Espen Kofstad hadde sine beste tredjerunde, mowing day, på europatouren, og avanserte over 20 plasseringer med sin fire under par 68-runde lørdag.

— Det er lett å flytte seg langt oppover når man bare har folk over seg på listen, flirer Kofstad da vi ber han oppsummere dagen.

— Det var fint i dag. Jeg spilte solid og hadde mange sjanser hele dagen, så dette måtte jo bli bra!

Lørdagens fire under par, 68, er to slag bedre enn hans tidligere beste tredjerunde på europatouren, som han har oppnådd tre ganger.

Bra innspill

Kofstad avanserte fra -3 og delt 58.-plass til delt 36.-plass på -7, ni slag bak teten og fire fra topp-10.

— Det var en dag der jeg spilte par-5-hullene bra, forteller Losby-spilleren.

— Og så fikk jeg i litt her og der, da. Og så hadde jeg bare fine slag inn på greenene.

Ricardo Gonzales fra Argentina og Tommy Fleetwood fra England er i delt ledelse med -16 mens svenske Fredrik Andersson Hed følger ett slag bak på tredjeplass.

Runde 2:
Bedre og bedre for Kofstad

Espen Kofstad fortsetter fremgangen etter at han ble skadefri, og kom seg velberget til helgespillet i Johnnie Walker Championship på neste års Ryder Cup-bane på Gleneagles.

— Helsen er fin. Jeg spilte ganske solid, og bedre enn i går, sier han til Golferen.no om to under par 70-runden.

— Men jeg har fortsatt masse å gå på, legger han til.

Fredag ble det det fem birdier. Men også én hver av bogey- og dobbelbogey.

Akkurat på cutgrensen

Med én under par i bagasjen fra torsdag ble det tre under par totalt, som gir delt 58.-plass, akkurat på cutstreken.

Kofstad hadde en tung tremånedersperiode fra åttendeplassen i Open de Espana i april og fram til Russian Open i juli.

I den perioden spilte han ni turneringer uten å klare en eneste cut.

Andre cut på rad
I to av de ni turneringene misset han cutten med ett slag, mens han i første runde av Open de France måtte gi seg etter første runde på grunn av nakken.

Turneringen i Skottland er tredje gang i sesongen at han klarer cutten i to turneringer på rad.

Men kanskje enda mer interessant: Ved begge de tidligere tilfellene har han gjort karrierebeste i den andre turneringen.

I Alfred Dunhill Championship ble han delt 30 etter å ha blitt delt 54 i Nelson Mandela Championship uken før.

Mens han i Open de Espana endte med karrierens første topp-10 som delt åttendemann etter delt 52.-plass uken før.

Selv sier Kofstad at det kommer til å bli moro i høst. Og vi tror han på det.

Ricardo Gonzales fra Argentina har -14, og leder med ett slag over Bernd Wiesberger fra Østerrike.

Runde 1:
Kofstad endelig skadefri

For første gang på to måneder kan Espen Kofstad spille en turnering uten smerter. Han åpnet Johnnie Walker Championship på én under par, 71.

Espen Kofstad er imidlertid ikke helt fornøyd med åpningsrunden på neste års Ryder Cup-bane på Glenaegles, avslører han overfor Golferen.no:

— Det var helt ok, og jeg spiller greit. Men ikke helt så solid som jeg vil.

26-åringen har vært plaget av en vond nakke siden det åpne franske mestereskapet i begynnelsen av juli, der han måtte trekke seg etter én runde.

Det har medført at Losby-spilleren ikke har kunnet trene på drivingrangen, og har i steet fått behandling.

Han har også måttet stå over innspillsrunder. Men nå er skaden leget.

— Nakken er fin. Jeg er jo ikke helt overbevist ennå, men jeg har har ikke vondt. Så det er jo positivt, sier Kofstad.

Kommer høstformen?

Torsdag ble det tre birdier og to bogeyer, som gir delt 58.-plass, seks slag bak lededuoen i Det skotske høylandet, Bernd Wiesberger og Ricardo Gonzalez.

Hittil har Kofstad spilt 20 europaturneringer denne sesongen, og har klart cutten i seks av dem.

Med delt åttendeplass i Open de Espana i april som topp har Kofstad spilt inn 64.174 euro (523.000 kroner), som gir delt 164.-plass på Race to Dubai-listen.

Men også i fjor innledet han forholdsvis svakt. Da kom omslaget med karrierens første challengeseier i slutten av juli.

Som mange vil huske ble det enda en seier og sammenlagttriumf på challengetouren, med opprykk og plass i så godt som alle årets europaturneringer.

Og nå, når han endelig er skadefri, er det kanskje grunn til å håpe at høstformen skal innfinne seg også denne sesongen?

— Ja, det tror jeg den vil gjøre. Det blir moro i høst! lover Kofstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.