Tutta: — Jeg spiller ikke Solheim Cup i Oslo

Suzann Pettersen avholdt sitt årlige julemøte med norsk presse i Oslo onsdag. — Jeg ser ikke meg selv som spiller da, sier hun til Golferen.no om Solheim Cup i Oslo 2019. SE VIDEO.

tutta----jeg-spiller-ikke-solheim-cup-i-oslo


IKKE SOLHEIM 2019: I 2019 får du ikke se Suzann Pettersen juble over seier i Solheim Cup. Uansett om turneringen går på Oslo Golfklubb eller ikke.

tutta----jeg-spiller-ikke-solheim-cup-i-oslo


ENDRINGER I 2015: På julemøtet med norsk presse fortalte Suzann Pettersen og manager Geir-Olav Killingstad om ny trener, ny caddie, ny sponsor og flere turneringer enn noen gang for Suzann Pettersen i 2015.

Det har vært en tung sesong for Suzann Pettersen uten seiere, ti topp-10 plasseringer, hvorav bare to pallplasser samt fall fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen.

Som ved tidligere skader var det ryggen som slo seg vrang i vår, og som førte til at hun måtte trekke seg fra årets første major; Kraft Championship i april.

— Da jeg kunne svinge igjen, bestemte jeg meg for å spille meg bra igjen framfor å trene meg i form, forteller hun om tiden etter hun var tilbake på tour etter bare to ukers fravær.

Spiller ikke Solheim Cup 2019

— Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ser meg selv som spiller da, sier Suzann Pettersen til Golferen.no i videoen (under i saken) om et eventuelt Solheim Cup på Oslo Golfklubb i 2019.

Men legger samtidig til at hun mer enn gjerne ønsker seg en rolle i kulissene, og at ambisjonen er å bli kaptein en gang i fremtiden. Men kanskje ikke så tidlig som i 2019.

— Men jeg håper at jeg vil være involvert i laget på en eller annen måte, sier Tutta.

Overraskende på NGF

Golfpresident Finn H. Andreassen blir overrasket da vi konfronterer ham med Pettersens avgjørelse om å gi seg som spiller før 2019, selv om Solheim Cup skulle gå på Oslo Golfklubb.

— Nei, det kjente vi ikke til, medgir Andreassen på telefonen.

— Men samtidig så var vi oppmerksom at hun kanskje ikke lenger ville være en aktiv spiller da vi startet prosessen mot en eventuell søknad for 2019, fortsetter han.

— For øyeblikket er vi i den innledende fasen av samtalene med det offentlige om økonomiske garantier.

— Signalene er positive så langt, men det er veldig tidlig. Og vi må uansett konsentrere oss om å levere en god søknad, konkluderer Finn H. Andreassen, og legger til at fristen for Solheim-søknad er i juni.

Tidligere markedssjef i NGF, Atle Øi, er en av de største kritikerne av et Solheim Cup i Norge. Heller ikke for han har et Tutta-nei på hjemmebane noe å si.

— Nei, det har overhodet ikke noen betydning for min motstand. Den går på håndteringen fra Finn (H. Andreassen) og Tor-Anders (Hanssen) sin side. Jeg mener at det er mye viktigere å prioritere arbeidet med barn og unge fremfor å arrangere et Solheim Cup, sier Øi.

Les også: Atle Øi: Åpent brev til Presidenten

På pressekonferansen fortalte Suzann Pettersen også om skifte til eks-Tiger-trener Butch Harmon, og den nye caddien, skotten Mike Scott, som hjalp henne å vinne Irish Open i 2010.

— Jeg gjør kanskje endringene fordi jeg er gammel og grå, spøkte hun.

— Men jeg følte at om jeg skulle klare å endre på det jeg følte måtte endres, så måtte jeg gjøre det nå!

Også Pettersens nye, norske sponsor Orkla Confectionery & Snacks ble behørig presentert. Tutta skal fronte energibaren BixIt.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.