Foto: LET

Suzann Pettersen fyrte av en sisterunde på tre under par, 69, for sin 19. profesjonelle seier, hvorav 14 på LPGA Tour, og forsvarte tittelen i Sunrise LPGA Taiwan Championship med fem slags margin.
tutta-helt-suveren--verdenstoppen-neste

SESONGENS FJERDE SEIER: Suzann Pettersen var helt suveren og vant Sunrise LPGA Taiwan Championship på Sunrise Golf & Country Club i Yang Mei med med fem slag. Nå venter kanskje førsteplassen på verdensrankingen …

tutta-helt-suveren--verdenstoppen-neste

tutta-helt-suveren--verdenstoppen-neste

Turnering: Sunrise LPGA Taiwan Championship
Dato: 24. – 27. oktober
Bane: unrise Golf & Country Club, Yang Mei, Taoyuan, Taiwan, par 72, 5843 meter
Premiepott: 11,3 millioner kroner, hvorav 1,7 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Suzann Pettersen
Norsk deltaker: Suzann Pettersen

Sisterunden i Taiwan ble virkelig en duell mellom Suzann Pettersen og Azahara Munoz, og etter 12 hull var spanjolen ved siden av den norske jenta på seks under par.

Men mens Pettersen gikk de siste seks hullene tre under, måtte spanjolen finne seg i to bogeyer, og Tuttas seiersmargin ble hele fem slag: -9 mot -4.

— Det føles herlig å komme her og forsvare tittelen og spille så godt som jeg gjorde, sa Pettersen til LPGA-touren etterpå.

Tøffe forhold

Pettersen & co forteller at banen har vært en utfordring helt fra det første slaget torsdag morgen.

— Men i dag ga Azahara meg en enda større utfordring. Hun spilte veldig bra på de første ni, sier Pettersen.

— Jeg tror jeg nesten kan takke henne for å holde trykket oppe og drive og presse meg. Jeg måtte bare fortsette å spille aggressivt og prøve å gjøre birdier, oppsummerer hun dagen.

Tapte ett slag lørdag

Etter å ha spilt tredjerunden på ett over par, 73, hadde Pettersen fire slags ledelse søndag.

Og Tutta tok umiddelbart kontroll søndag med birdie på hull 2.

Men da Pettersen så ut til å cruise mot seier, begynte Munoz å vise tenner, og rundet de første ni tre under for dagen, bare ett slag bak Pettersen.

Etter at Munoz utlignet på hull 12, svarte Pettersen med rygg-mot-rygg birdier på hullene 13 og 14.

— Hun (Munoz) var virkelig het, birdien på hull 12 var litt av en birdie, skryter Pettersen av sin spanske konkurrent.

Første tittelforsvar

32-årigen fra Oslo beholdt imidlertid konsentrasjonen, og smelte i tre birdier til; på hull 13, 14 og 18.

På 18. green kunne hun jublende strekke hendene i været som et tegn på ikke bare seier, men også den første gangen i LPGA-karrieren at hun klarte å vinne som tittelforsvarer.

Med seieren passert Pettersen også 2 millioner dollar-merket for sesongen. Hun har spilt inn 2.241.847 dollar (13,2 millioner kroner), og er nå bare 93.613 dollar etter Inbee Park på LPGAs pengeliste.

Klar for verdenstoppen

I løpet av sine elleve år på LPGA-touren har Suzann Pettersen vært nummer to på verdensrankingen bak Annika Sörenstam, Lorena Ochoa, Yani Tseng og Inbee Park.

Etter sesongens fjerde LPGA-seier, og femte totalt, er Pettersen svært nær å pasere Park både på verdensrankingen og på pengelisten.

— Ja, å være nummer to er også ganske mye å være den beste taperen. Jeg har vært nummer to bak fire store enere, sier Pettersen.

Men allerede etter hennes neste turnering, Lorena Ochoa Invitational 14. til 17. november kan Suzann Pettersen være nummer én på verdensrankingen.

— Når jeg har vært nummer to tidligere har jeg kanskje være litt umoden. Nå føler jeg meg klar til å ta på meg denne rollen. Jeg føler at spillet mitt hele tiden blir bedre. Mentalt er jeg klar til å bli nummer én. Jeg ønsker å dominere damegolfen, avslutter en svært glad og offensiv Suzann Pettersen.

Som nå, endelig, kanskje er i posisjon til å bli hele Norges Tutta.

Se også: Resultater fra Taiwan


Runde 2:
HIO og økt ledelse for Tutta

Suzann Pettersen fortsatte sitt imponerende spill i Taiwan fredag med tre under par,69, etter blant annet hole-in-one. Halvveis leder hun Sunrise LPGA Taiwan Championship med fem slag.

Suzann Pettersen har levert en sterk søknad til å få beholde tittelen i LPGA Taiwan Championship, og har etter to runder fem slag gå på til sørkoreanske Sun Young Yoo og spanjolen Carlota Ciganda før helgespillet.

Pettersens runde ble sparket skikkelig i gang med hole-in-one med pitching wedgen på det 120 meter lange andrehullet, hennes tredje ess i LPGA-karrieren.

— Jeg annonserte det på forhånd, og slo ballen akkurat slik jeg ønsket, og var heldig nok til ha marginene på min side, sier Pettersen til LPGA-tourens nettsted.

— Det var et veldig bra slag. Det er hyggelig å få hole-in-one når du faktisk annonserer det på forhånd, og deretter bare trykker på avtrekkeren, flirer hun.

Etter eaglen på hull 2 cruiset Pettersen videre med seks par på Sunrise Golf & Country Club før hun fikk sin første birdie for dagen på par-5-hullet som avslutter front nine.

Back nine på par

Etter å ha rundet på tre under for dagen, måtte Pettersen bpkføre sin eneste bogey for dagen på hull 14.

Men hun var i stand til å klore seg tilbake til syv under for turneringen med en birdie på hull 18, som lik hull 9 også er et par-5-hull.

De stadig skiftende vindene gjør det vanskelig å score på Sunrise-banen, og Pettersen er faktisk den eneste i feltet som har spilt begge rundene under par.

— Så i dag var en veldig tøff dag. Vinden ble sterkere og sterkere, og det er definitivt ikke lett der ute, sier hun.

— Vinden og forholdene for øvrig er en test for alle delene av spillet. Jeg mener, selv et 70-metersslag er en utfordring når det gjelder å kontrollere spinn og hva ballen kommer til å gjøre.

Kjennes på kroppen

Pettersen forteller at det er også tøft å stå over puttene i den sterke vinden, og at man virkelig føler den på kroppen.

— Det er en mental test der ute, men det er en morsom utfordring. Jeg har spilt veldig solid golf, og jeg er glad for å være der jeg er etter to dager, avslutter hun.

Suzann Pettersen starter tredjerunden klokken 3.50 natt til lørdag norsk tid i gruppe med Sun Young Yoo og Carlota Ciganda.


Runde 1:
Tutta leder med tre i blautmyra

Til tross for vanskelige forhold smalt Suzann Pettersen til med en fire under par 68-runde og ledelse med tre slag etter første runde av Sunrise LPGA Taiwan Championship.

Med seks birdier og to bogeyer har Suzann Pettersen satt seg i førersetet for å forsvare tittelen i Taiwan.

Hun har en komfortabel ledelse på tre slag over svenske Caroline Hedwall, Karine Icher fra Frankrike og amerikanerne Irene Cho og Alison Walshe.

— Det var en tøff dag der ute, forholdene var ikke mye å rope hurra for, sier Pettersen til LPGA-tourens nettsted.

— Jeg har spilt denne banen i hyggeligere forhold. Da regnet stoppet tok vinden seg opp, så jeg mener; det er bare å velge: Ønsker du regn eller ønsker du vind?

Bare fem spillere kom seg under par, og tidlig i runden vaklet Pettersen litt med bogey på hull 2, men kom seg kjapt ovenpå med to birdier på rad på hull 5 og 6.

Etter runding på én under par, 35, begynte birdiene å piple i med tre på rappen fra hull 10.

Hun plukket opp enda en birdie på det 15. hullet, men måtte gi et slag tilbake til banen med bogey på neste hull.

Ikke helt komfortabel

Til tross for treslags ledelse innrømmer Pettersen at hun følte seg litt ukomfortabel med de skiftende vindene på Sunrise Golf & Country Club.

— Jeg vet ikke … jeg følte meg egentlig ikke komfortabel fordi vinden var over alt. Men spillet føles likevel bra.

— Jeg slår ballen mer eller mindre slik jeg vil det skal være. Jeg må bare være veldig klar på hva jeg prøver å gjøre, og så bare gjøre det, sier hun.

Om jakten på Inbee Parks ledelse både på Rolex-rankingen og årets pengeliste mener hun at hun er veldig nær å spille den beste golfen i karrieren.

— Jeg jobber virkelig hardt med spillet mitt. Og som jeg har sagt i lang tid: Jeg føler at jeg har det beste spillet foran meg, konkluderer Suzann Pettersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.