Delt 28.-plass i Oman ga Knut Børsheim rundt 1200 euro for lite til å havne topp-45 på challengerankingen. Dermed ryker både tourfinalen og billetten direkte til Q-Schools finalesteg.
b-oslash-rsheim-m-aring--via-andresteget

Q-SCHOOL NESTE: Knut Børsheim kom eg ikke videre til neste ukes tourfinale i Dubai. Han endte på delt 28.-plass i National Bank of Oman Golf Classic, og må gå via Q-Schools andresteg for å forsøke å sikre europatourbillett neste sesong.

b-oslash-rsheim-m-aring--via-andresteget

b-oslash-rsheim-m-aring--via-andresteget

Turnering: National Bank of Oman Golf Classic
Dato: 24. — 27. september
Bane: Almouj Golf, The Wave, Muscat, Oman, par 72, 6684 meter
Premiepott: 1,8 millioner kroner, hvorav 286.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Ny turnering
Norsk deltaker: Knut Børsheim

Knut Børsheim hadde store ambisjoner med deltakelsen i National Bank of Oman Golf Classic. Han ville gjerne vinne, men viktigst var å spille så bra at han avanserte fra 47.-plassen på pengelisten og inn blant de 45 beste, som får spille neste ukes tourfinale i Dubai.

Rundene 75-69-74-71 og +1 totalt var imidlertid fire slag for mye til å ta turen fra Oman til nabolandet Dubai.

Blant de 45 som får spille tourfinalen, skal det fordeles 15 tourkort til europatouren samt 30 direktebilletter til finalesteget av Q-School 10. til 15. novemeber.

Børsheim falt imidlertid fra 47.- til 49.-plass på pengelisten etter Oman, og må via andresteget 2. til 5. november før han eventuelt kan sette kursen for PGA Catalunya nord for Barcelona.

Andresteget består av fire parallelle turneringer, og Børsheim har valgt turneringen på Las Colinas Golf & Country Club i Alicante som sin arena.

Det nøyaktige antallet som går videre til finalesteget blir først offentliggjort når alle spillerne har slått ut i første runde av andrestegs-turneringene.

Normalt er det snakk om rundt 80 spillere, så Børsheim må bli blant de 20 beste på Las Colinas for å få en sjanse til å unngå nok en sesong på challengetouren.

Eirik Tage Johansen skal spille andresteget på Lumine Golf & Beach Club sør for Barcelona mens Christian Aronsen skal ut i dyst på Valle Romano Golf i Estepona sør for Malaga.

Espen Kofstad er den fjerde nordmannen som gjenstår i Q-School-sirkuset, og den eneste som er direktekvalifisert til finalesteget.

Se også: Resultater fra Oman


Runde 1:
Børsheim sliter med sykdom

En syk Knut Børsheim, som ikke har kunnet trene den siste måneden, trenger minst å bli topp-25 denne uken for å få spille tourfinalen. Han åpnet med +3 og delt 53.-plass i Oman Golf Classic.

Knut Børsheim ankom ukens National Bank of Oman Golf Classic på 47.-plass på pengelisten. De 45 beste får spille neste ukes tourfinale i Dubai.

Før ukens turnering ligger bergenseren cirka 1500 euro bak 45.-plassen, og trenger nok et par-tre tusen euro denne uken for å være sikret topp-45.

Torsdagens åpningsrunde gikk unna på tre over par, 75, etter seks bogeyer og tre birdier. Det gir delt 53.-plass, tre slag bak topp-25.

Ikke kunnet trene siden Kasakhstan

— Jeg har vært syk i noen uker nå, men hvis jeg bare kan spille bra denne uken kan jeg forhåpentligvis komme meg til Dubai, sa Børsheim til European Tour før turneringen.

— Jeg har ikke kunnet trene siden Kasakhstan (19. til 22. september), og fra nå av handler det om vilje.

— Jeg må grave dypt og prøve å gjøre mitt beste. Golf er merkelig av og til. Du kan føle deg virkelig dårlig, men likevel gå ut og score lavt, fortsetter han, og legger til at varmen kan bli den største utfordringen i Oman-turneringen.

— Jeg må bare gå ut og prøve å gjøre mitt beste, du vet aldri … Hvis jeg ikke trodde jeg kunne klare denne utfordringen, ville jeg ikke spilt golf! avslutter Knut Børsheim.

Julien Gullier (nummer 45 på pengelisten) og Nicolo Ravano (nummer 80) leder Oman Golf Classic på -4. Italienske Andrea Pavan, som leder pengelisten, er delt 18.-mann etter første runde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.