Tutta blir neste verdensener!

Jeg er ikke lenger i tvil. Suzann Pettersen blir den neste som inntar toppen av Rolex-rankingen, spår Jan E. Espelid.

tutta-blir-neste-verdensener-

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Fra hun ble profesjonell høsten 2000 har Suzann Pettersen aldri lagt skjul på at målet er å innta toppen av verdensrankingen.

Vi er mange som har håpet at øyeblikket skulle komme. Men, med hånden hjertet, så er det først nå jeg virkelig tror på at det skal skje.

Suzann Pettersen har imponert gang etter gang. Ikke minst i flere Solheim Cup siden den sensasjonelle debuten i Minnesota 2002.

Men selv etter at hun vant sin første major i LPGA Championship i 2007 var jeg blant dem som mente at veien fortsatt var for lang til å innta toppen av Rolex Rankings.

Gjennom karrieren så langt har Suzann Pettersen vært uheldig i den forstand at det har stått noen helt suverene, uinntagelige spillere over henne.

Sörenstam, Ochoa og Tseng

Først var det Annika Sörenstam som regjerte Rolex-rankingen i 60 uker. Da hun ga seg steg Lorena Ochoa opp umiddelbart, og la beslag på førsteplassen de neste 158 ukene.

Da Ochoa uventet la opp i mai 2010, kom ni måneder der tre spillere kom og gikk på toppen. Men ingen av dem het Pettersen; 2010 var ingen stor sesong for henne.

I februar 2011 feide Yani Tseng trioen Jiyai Shin, Ai Miyazato og Cristie Kerr til side, og regjerte toppen i 109 uker. Nå har Inbee Park vært på topp i 23 uker, men viser klare tegn på at formen som ga henne årets tre første majortriumfer er på hell.

Det i en periode der Suzann Pettersen har hevet nærspillet, ikke minst puttingen, til et nivå som gjør at hun suverent leder statistikken over dem som samler mest Rolex-poeng.

Ja, så mye har Suzanns to LPGA-seire på rad gitt at Norge også samler flest poeng i nasjonskampen, foran Sør-Korea!

Dessuten er Oslo-jenta blitt 32 år gammel. All statistikk, både fra herregolfen og damegolfen, viser at spillerne er på sitt absolutte toppnivå et par og tretti år gamle.

Inbee Park har 12,53 poeng på toppen. Tutta følger på andreplass, 1,81 poeng bak. I Evian Championship kom verdenseneren på delt 58.-plass, 18 slag bak kvinnen som snart også passerer henne på verdensrankingen.

Fortsetter styrkeforholdet mellom de to slik det har vært den siste måneden, kan Pettersen vippe Park av tronen om tre turneringer: Ved Hana Bank Championship i Sør-Korea 20. oktober.

Det tror vi på!

Har du synspunkter? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.