Endelig kunne Suzann Pettersen juble for sin andre major, seks år etter den første. Hun vant Evian Championship på overbevisende måte, og viste sin styrke fra første hull.
gratulerer--tutta--

SIN ANDRE MAJORTITTEL: Suzann Pettersen kunne juble for karrierens andre majortrofén i Evian Championship, seks år etter at hun vant det første i LPGA Championship.

gratulerer--tutta--

gratulerer--tutta--

Turnering: The Evian Championship
Dato: 12 – 15. september
Bane: Evian Golf Club, Evian-Les-Bains, Frankrike, par 71, 5877 meter
Premiepott: 19,2 millioner kroner, hvorav 2,0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Inbee Park
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord

gratulerer--tutta--


Suzann Pettersen satte standarden allerede på første hull da hun klarte par fra et håpløst leie ved fairwaybunkerne.

Hun klarte å få andreslaget nesten til greenen, og fra 25 meter viste Pettersen fram det som ble det ene elementet i vinneroppskriften: Et fantastisk nærspill.

Hun slo chippen perfekt i greenkanten til høyre for flagget, og ballen rullet ned mot hullet til en meter i fra. Enkel par.

Suksesskriterium nummer to ble Pettersens evne til å umiddelbart kommet tilbake når noe gikk henne i mot.

Som du hun gjorde birdie fra 15 meter på hull 8 etter det som var en unødvendig bogey på hull 7.

Eller da hun likevel klarte å redde par på hull 13 etter en lang dommerdiskusjon, som hun tapte, om hun skulle ha en fri dropp eller ikke.

Mens suksesskriterium nummer tre var et jernspill i særklasse. Der er Pettersen rett og slett best i verden for tiden. Og det med god margin.

Verdt å vente på

— Denne seieren, en major, var det så definitivt verdt å vente på, sa Tutta i pressesenteret etterpå.

— Jeg var absolutt nervøs mot slutten, innrømmet hun.

Seiersmarginen ble på to slag etter at Pettersen gikk siste runde på tre under par, 68, for -10 totalt.

Og hun var full av lovord overfor amatøren Lydia Ko på andreplass, ranket som nummer åtte i verden.

— Å være 16 år og god nok til å vinne en major er bare utrolig. Her ser vi fremtidens store stjerne, roser Pettersen, som tok sin 17 profesjonelle seier, og altså sin andre majortriumf.

Se også: Resultater fra Evian


Runde 2:
Klart for Tutta-thriller

Hvilken thrilleravslutning det blir av Evian Championship! Suzann Pettersen jager sin andre majortittel, og etter to under par,69, lørdag ligger hun ett slag bak Mike Miyazato før siste runde.

— Jeg spilte ikke mitt beste spill der uten, men jeg gjorde noen viktige par, sa Suzann Pettersen i pressesenteret etter runden, som inneholdt fire birdier og to bogeyer.

— Jeg misset noen greener, jeg satte noen gode parputter, hadde et par enkle birdier, et par enkle tap-ins …

— Jeg prøvde virkelig å utnytte de gode spilleforholdene. Men når det er sagt, så er det ikke akkurat enkelt å komme nært alle pinnene. Det er noen (plasseringer) der ute man trodde man aldri skulle få se.

Våt avslutning?

Etter den utsatte førsterunden, håpet arrangørene på å gjennomføre tredje og fjerde runde søndag.

Men da de fredag ettermiddag fikk se værmeldingen for søndag, ble det bestemt å redusere årets Evian Championship fra 72 til 54 hull.

Når Myiazato, Pettersen og Lydia Ko, som deler andreplassen med Tutta, går ut i lederballen klokken 11.00, forutser værmeldingen en dag med jevnt regn og lett bris.

— Jeg har hørt regn hele dagen søndag. Men jeg kommer til å prøve å fortsette mitt aggressive spill, lover ledende Myiazato.

Om det er godt nok mot en innbitt Suzann Pettersen gjenstår å se. Det blir en thrilleravslutning i Evian!

En dobbelbogey på siste hull gjorde at Marianne Skarpnord dessverre misset cutten med ett slag.


Runde 1:
Fornøyde norske jenter i Evian

Både Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord er storfornøyde etter første runde av Evian Championship. Pettersen ligger på delt andreplass med -5 mens Skarpnord er delt 33 på par.

— Ja, jeg spilte ganske bra i dag. Men det tok en evighet, og jeg er glad for at jeg klarte å holde konsentrasjonen oppe de siste ni, sa Pettersen i pressesenteret etter sin runde med sju birdier og to bogeyer.

Nå ja, hun klarte ikke konsentrere seg helt inn, og er en slurvete treputt på hull 18 fra å lede etter første runde.

— Banen er stort sett bra (etter regnet). For meg var det bra med den ekstra fridagen i går bare for å hente meg inn igjen og samle litt ekstra energi, fortsetter verdenstreeren, som kom til Evian direkte fra sitt eget Suzann Pro Challenge på Bogstad.

Skarpnord frøs

Marianne Skarpnord hadde første starttid fredag, og slo ut klokken 7.45 i den kjølige morgenluften 400 meter over havet.

— Det var litt kaldt for meg i starten, sier hun til Golferen.no om åpningen med bogey på sitt første og tredje hull.

— Men sola kom etter hvert, og jeg fokuserte bare på hvert slag og talte opp til slutt, oppsummerer Skarpnord parrunden etter birdie på sitt åttende og tiende hull for dagen.

Redusert til 54 hull

Etter at åpningsrunden torsdag måtte utsettes på grunn av uspillbar bane etter 100 millimeter regn, var planen å spille de to siste rundene siste dag.

Værmeldingen for søndag er imidlertid ikke oppløftende, og like etter at fredagens spill var avsluttet besluttet arrangørene å redusere turneringen til 54 hull.

Det er bare andre gang en majorturnering reduseres til 54 hull. Første gang var ved LPGA Championship på DuPont Country Club i Delaware i 1996, vunnet av engelske Laura Davies.

Det blir cut etter andre runde lørdag, med finalerunde søndag for de 70 beste og like.

Mika Miyazato leder på -6, mens Pettersen deler andreplassen på -5 med Sandra Gal og Se Ri Pak.


Før turneringen:
Første Evian-runde utsatt til fredag

Evian Championship, damegolfens nye majorturnering, fikk en våt start. 100 millimeter regn har gjort banen i Sveits uspillbar. Det gjøres et nytt forsøk fredag klokken 7.45.

Spillet i første runde av Evian Championship, den nye, femte majorturneringen på damesiden, ble stoppet klokken 10.30 torsdag morgen på grunn av uspillbar bane.

Da hadde regnet først forsinket starten med to timer, og de to første gruppene hadde slått ut fra hull 1 og 10 klokken 9.45.

Da spillet ble avbrutt hadde mer regn gjort en allerede gjennombløt bane uspillbar. De 15 damene som var ute på banen, får sin score annullert, og begynner på nytt igjen fredag sammen med de øvrige spillerne i feltet.

100 millimeter

Nesten 100 millimeter regn har falt over Evian Resort Golf Club siden lørdag. Regnet, kombinert med uvanlig varmt vær i august, har virkelig stresset den nyrenoverte golfbanen.

— Det var ganske vått. Greenene kunne bare ikke holde så mye vann, sier Cindy LaCrosse, som ledet på én under da spillet ble avbrutt.

Førsterunden forskyves til fredag, andrerunden til lørdag, og etter cut ved de 70 beste og like er planen å spille tredje og fjerde runde søndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.