Tre sene bogeyer ødela for Hovland på Torrey Pines

FERSK VINNER: 21 år gamle Julie Hovland har vunnet to individuelle collegetitler i høst. Foto: South Alabama University

Fram til hull 14 spilte Viktor Hovland knallgodt, og var i delt ledelse i siste runde av Farmers Insurance Open. på ikoniske Torre y Pines Men så kom tre kjipe hull som ødela vinnersjansene.

Det var hullene 14, 15 og 17 på sørbanen til Torrey Pines Golf Club i Monterey sør for Los Angeles som ble tungen på vektskålen i Viktor Hovlands duell mot omstridte Patrick Reed søndag.

På disse tre hullene endte Viktor Hovland i solid trøbbel på den vanskelige banen, med blant annet Out of bounds på hull 14. Miklagardspilleren nedte til slutt på delt andreplass med ni under par, fem slag bak den 30 år gamle amerikaneren.

23-åringen fra Ekeberg i Oslo delte andreplassen med fire spillere: Henrik Norlander fra Sverige de tre amerikanerne Tony Finau, Ryan Palmer og Xander Schaufele.

Andreplassen på Torrey Pines førte Viktor til tolvteplass verdensrankingen, to plasser opp fra forrige uke.

Torrey Pines

Søndagens andreplass på Torrey Pines var for øvrig Viktors tredje pallplass på to måneder med én hver av seier i Mayakoba Golf Classic, andreplass i Farmers Insurance Open og tredjeplass i europatourens finaleturnering i Dubai, som var hans første Topp 3 på European Tour.

Se også: Resultater fra California

«Sitter igjen med bismak»

Etter runden kommenterte Eurosports kommentator, Henrik Bjørnstad, andreplassen på Torrey Pines:

— Vi er altså der at vi sitter igjen med en bismak når han blir nummer to i en turnering. Det er ganske sykt, og sier jo alt om hvilken spiller han har blitt. Gratulerer med en ny strålende turnering.

I et intervju med Eurosport etter turneringen sa Hovland blant annet:

— Jeg synes det er kult at jeg kan ha en sjanse til å vinne en så stor turnering når…ja, fredagsrunden var rimelig feilfri, men på de tre andre rundene var forbedringspotensialet stort. Det er kult at jeg føler at jeg kan holde et stabilt høyt nivå.

Ventura tapte kampen om cutten

Østfoldingen Kristoffer Ventura var også med på Torrey Pines, og gikk inn i fredagens runde med par i bagasjen fra torsdag. Østfoldingen måtte derfor ta inn ett slag på feltet dersom det skulle være håp om fire runder på Torrey Pines. I stedet ble det tre over par, 75, og tidlig helg for med fire slags margin for Kristoffer.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×