Foto: Ping

Fram til hull 14 spilte Viktor Hovland knallgodt, og var i delt ledelse i siste runde av Farmers Insurance Open. på ikoniske Torre y Pines Men så kom tre kjipe hull som ødela vinnersjansene.

Det var hullene 14, 15 og 17 på sørbanen til Torrey Pines Golf Club i Monterey sør for Los Angeles som ble tungen på vektskålen i Viktor Hovlands duell mot omstridte Patrick Reed søndag.

På disse tre hullene endte Viktor Hovland i solid trøbbel på den vanskelige banen, med blant annet Out of bounds på hull 14. Miklagardspilleren nedte til slutt på delt andreplass med ni under par, fem slag bak den 30 år gamle amerikaneren.

23-åringen fra Ekeberg i Oslo delte andreplassen med fire spillere: Henrik Norlander fra Sverige de tre amerikanerne Tony Finau, Ryan Palmer og Xander Schaufele.

Andreplassen på Torrey Pines førte Viktor til tolvteplass verdensrankingen, to plasser opp fra forrige uke.

Torrey Pines
https://twitter.com/i/status/1356091874780479488

Søndagens andreplass på Torrey Pines var for øvrig Viktors tredje pallplass på to måneder med én hver av seier i Mayakoba Golf Classic, andreplass i Farmers Insurance Open og tredjeplass i europatourens finaleturnering i Dubai, som var hans første Topp 3 på European Tour.

Se også: Resultater fra California

«Sitter igjen med bismak»

Etter runden kommenterte Eurosports kommentator, Henrik Bjørnstad, andreplassen på Torrey Pines:

— Vi er altså der at vi sitter igjen med en bismak når han blir nummer to i en turnering. Det er ganske sykt, og sier jo alt om hvilken spiller han har blitt. Gratulerer med en ny strålende turnering.

I et intervju med Eurosport etter turneringen sa Hovland blant annet:

— Jeg synes det er kult at jeg kan ha en sjanse til å vinne en så stor turnering når…ja, fredagsrunden var rimelig feilfri, men på de tre andre rundene var forbedringspotensialet stort. Det er kult at jeg føler at jeg kan holde et stabilt høyt nivå.

Ventura tapte kampen om cutten

Østfoldingen Kristoffer Ventura var også med på Torrey Pines, og gikk inn i fredagens runde med par i bagasjen fra torsdag. Østfoldingen måtte derfor ta inn ett slag på feltet dersom det skulle være håp om fire runder på Torrey Pines. I stedet ble det tre over par, 75, og tidlig helg for med fire slags margin for Kristoffer.