Så ble det likevel ikke den norske festen vi håpet på i europaturneringen i Østerrike. Alle de tre nordmennene avsluttet meget svakt med samlet 16 slag over par.

Eirik Tage Johansen ble best av våre på delt 47.-plass i Shot Clock Masters. Totalen endte på par etter en sisterunde med to birdier, fire bogeyer og én tripplebogey på kortet for fem over par, 77, på kortet.

Også Kristian Krogh avsluttet med 77 slag, også kalt hockey sticks av proffene. Drammenspilleren signerte et scorekort med to birdier, fem bogeyer og én dobbelbogey for fem over for dagen, +1 og delt 50.-plass for turneringen.

Jarand Arnøy brukte ett slag mer enn sine landsmenn søndag etter å ha notert tre birdier, to bogeyer og hele tre dobbelbogeyer på kortet for 78 slag. Som ga 56.-plass med +2 totalt.

Mikko Korhonen fra Finland tok godt vare på ledelsen han bragte med seg til finalerunden, og vant på -16. Som var seks slag foran skotske Connor Syme.

Se også: Resultater fra Østerrike


Runde 3: Arnøy, Krogh og Tage topp-20

At tre nordmenn ligger topp-20 før siste runde på en europaturnering kan vi ikke huske har skjedd tidligere. Best av dem er superveteran Eirik Tage Johansen fra Stavanger GK.

Eirik Tage Johansen hadde sin andre én under par 71-runde i Shot Clock Masters i Østerrike. Med tre under par, 69, fra fredagens andrerunde går siddisen inn i finalerunden på delt 17.-plass med -5 totalt.

Det er bare to slag bak pallen, men hele åtte slag bak de suverene lederen Mikko Korhonen. Som i sin tur har fem slag ned til sørafrikanske Justin Walters på andreplass.

 

Kristian Krogh hadde dagens beste norske runde lørdag med fem under par, 67. Den inneholdt sju birdier samt en sur dobbelbogey på hull 11.

Fem under for dagen gir Krogh delt 20.-plass på -4 før søndagen. En plassering han deler med Jarand Arnøy, som hadde to hver av birdie og bogey for en tredjerunde på par.

Det blir en spennende søndag der Shot Clock Masters i Østerrike kan bli norsk herregolfs etterlengtede retur til det gode selskap …

 


Runde 2: Tre nordmenn videre til helgespill

Fire nordmenn stilte til start i Shot Clock Masters i Østerrike. Amatøren Kristoffer Reitan åpnet best av våre med to under par, 70. Men svak andrerunde sendte ham ut av turneringen.

Tre nordmenn til helgespill i en europaturnering for herrer er ikke hverdagskost. I farten klarer vi ikke å finne noen turnering der det har skjedd tidligere.

At to av dem går inn helgen i topp-15 hører så definitivt også med blant unntakene. Eirik Tage Johansen og Jarand Arnøy er med i en gruppe på 13 spillere som deler 13.-plassen på -4.

Kristian Krogh klarte cutten akkurat på streken med +1 etter to over par, 74, fredag. Mens seks over par, 78, gjorde at Kristoffer Reitan gikk fra å være vår bestemann med 24.-plass torsdag til misset cut med tre slag på +4 fredag.

Arnøy glad for endelig helgespill

Diamond Country Clubs gladeste nordmann heter Jarand Arnøy, og kommer fra Fana GK. Hittil i år har bergenseren misset cutten, ofte med knappest mulig margin, i seks av de sju turneringene han har spilt.

Fire av de missete cuttene har vært  på challengetouren, de to øvrige på europatouren. Den eneste gangen han har fått spille alle fire rundene var i challengeturneringen Turkish Airlines Challenge, der 61.-plassen var verdt 5400 kroner (570 euro)

De to rundene hittil i Østerrike gir ham mye godt å bygge videre på lørdag og søndag, forteller han på sin Facebook-profil:

— Jeg spilte en fin runde på 68 (-4) i dag og klatret med det opp til en delt 13. plass. Utenom en shank med et 8-jern på hull 5 og en pullhook i vannet på hull 10 med samme kølle, spiller jeg veldig fin golf. Håper på å løfte spillet fra tee til green i helgen, og dersom jeg putter like bra som jeg har gjort hittil kan det bli meget lavt i helgen.

Arnøy starter klokken 12.21 lørdag, i gruppe med italienerne Andrea Pavan og Lorenzo Gagli.

Også solid av Eirik Tage Johansen

Stavanger-spilleren kom inn på tre under par, 69, fredag. Runden var solid med fem birdier, og som hos Arnøy var det også to bogeyer med i regnestykket. Siddisen deler 13.-plassen på -4 med bergenseren, og starter klokken 11.43 sammen med Kalle Samooja fra Finland og Steve Surrey fra England.

Kristian Krogh fikk en litt tyngre vei fredag. Men to birdier, to bogeyer og én dobbelbogey var akkurat nok til +1 totalt, som sikret helgespill også for ham.

 


Runde 1: Reitan med beste norske åpning

Amatøren Kristoffer Reitan åpnet best av våre i sin europatour-debut med to under par, 70, på delt 24.-plass

Med den formen stortalentet Kristoffer Reitan viste i kvaliken til U.S. Open tidligere i uken, er det kanskje ikke noen bombe at han også er beste norske etter første runde i den østerrikske europaturneringen Shot Clock Masters.

Med 70-runden overnatter 20-åringen fra Oslo Golfklubb to slag bak topp-10 og fire slag bak ledende Oscar Lengdén fra Sverige.

Reitan er fornøyd med europatourdebuten, forteller han til Norsk Golf:

—  Jeg merker at det er høyt nivå er, men dette er her jeg ønsker å være. Det er veldig inspirerende å få være med i feltet denne uken. Jeg føler jeg har god kontroll på alle de ulike delene av spillet mitt.

 

Flere vil bli beste norske

Kristian Krogh og Eirik Tage Johansen på  delt 39.-plass med -1 eller Jarand Arnøy på delt 54.-plass på par kommer neppe til å la rookien bare cruise inn til plassering som beste norske etter siste runde søndag.

Med noenlunde samlet spill av nordmennene også fredag kan vi oppleve at fire av våre klarer cutten i en europaturnering. Det vil i seg selv være en sensasjon.

At noen av dem skal stå igjen som vinner søndag er det imidlertid få som tror på etter første runde. Oddsene for Kristoffer Reitan ligger mellom 150 og 300. Kristian Krogh som vinner gir odds i området 125 til 250, mens Eirik Tage Johansen har fått satt odds mellom 125 og 300.

De som spiller på at Jarand Arnøy tar seieren får mellom 300 og 1000 ganger pengene igjen om tipset skulle slå til. Bettingselskapene holder den spanske nestoren Miguel Angel Jimenez som favoritt med odds fra 6 til 8.