10. desember 2023 21:23
Den 20 år gamle Oslo-spilleren endte på tolvteplass i kvalik-turneringen i London, og kommer med det inn i hovedturneringen på Shinnecock Hills i New York neste uke.

Kristoffer Reitan stod for en av tidenes norske golfprestasjoner på Walton Heath GC da han som én av 10.000 klarte å komme gjennom nåløyet til U.S. Open i New York 14. til 17. juni.

Den unge amatøren delte tolvteplassen med søndagens europatourvinner Thorbjørn Olesen da duoen sikret seg de to siste billettene fra kvaliken mandag.

U.S. Open-kvaliken ble vunnet av engelskmennene Andrew Johnson og James Morrison på -10, fire slag foran Reitan.

U.S. Open

 

Se også: Resultater fra Walton Heath Golf Club

Reitan ikke overrasket over U.S. Open-plass

— Det å kvalifisere meg til min første major… Jeg vet ikke helt hvilke ord jeg skal bruke, men det føles utrolig spesielt, sier Kristoffer Reitan til NRK, og fortsetter:

— Jeg er ikke overrasket over at jeg klarte det. Jeg visste at jeg hadde spillet inne til å kunne kvalifisere meg, men det at jeg faktisk klarer å levere det jeg ønsker er en veldig deilig følelse. Det er første gang jeg spiller en major så det blir selvfølgelig en læringsprosess. Jeg har ikke satt meg noe mål for US Open ennå. Vi i teamet er opptatt av å ha en langsiktig plan og det langsiktige målet er å være i verdenstoppen om noen år.

Det blir to begivenhetsrike uker for 20-åringen fra Oslo Golfklubb, som reiser direkte fra mandagens kvalik til sin første start på European Tour, der han har fått en invitasjon til Shot Clock Masters i Østerrike 7. til 10. juni.

Før touren altså går til New York og U.S. Open i Southhampton på Long Island. Deretter kan alt skje …

 

Kommentarer