Stang inn for Bertheussen på Nordic League

STANG INN: Det meste stemte for Elias Bertheussen siste dag av PGA Championship i Sverige da han endte på delt fjerdeplass med -6. Foto: NGF/Ward

Da amatøren Markus Braadlie fra Miklagard bokførte en 75-runde steg Elias Bertheussen fra Byneset fram. Det meste gikk hans vei på 67-runden, som tok ham til delt fjerdeplass.

Det er en svært fornøyd Elias Bertheussen som på sin Facebook-profil forteller hvordan det føles å ha stang inn under en viktig golfrunde:

— Som golfspiller blir man ganske vant til å stange i en lett mix av motvind og lip-out’s. Da er det desto hyggeligere de gangene man leverer varene, og for en gang skyld føler man har litt stang inn.

Han fortsetter:

— Og når man i tillegg med rett kan skryte på seg å avslutte med en bogey-fri runde, smakte den friterte bananen til dessert ekstra godt. Rundene 68, 72, og 67 (-6 totalt) var godt nok til en delt fjerdeplass, og min beste turnering for året.

Fjerdeplassen tok Bertheussen til 24.-plass på Nordic League Order of Merit, der Aksel Olsen fortsatt leder til tross for misset ct på Österlens Golfklubb i Skåne.

stang inn

For amatøren Markus Braadlie ble sisterunden en opplevelse han nok vil forsøke å glemme så fort som mulig. Han lå bare ett slag bak vinneren, og amatørkollega, Morten Toft Hansen fra Danmark, før søndagens runde.

Men etter å ha åpnet med dobbelbogey, og så lagt til bogeyer på hullene 4 og 6, var det meste av luften gått ut av ballongen. De resterende tolv hullene gikk bergenseren på par, etter tre hver av birdie og bogey, som ga -2 og delt 24.-plass som sluttresultat.

Se også: Resultater fra Skåne


Runde 2: Markus Braadlie ypper seg

Amatøren, som kommer fra Askøy, bor i Bærum og representerer Miklagard, har to 68-runder i svenske PGA Championship. Det gir delt andreplass på -6 før siste runde.

Bergenseren ypper seg ett slag bak sin amatørkollega Morten Toft Hansen fra Danmark, og deler andreplassen med Peter Launar Bæk, også han fra Danmark. Duoen har ett slag å gå på til svenske Fredrik Gustavsson på fjerdeplass.

Elias Bertheussen fra Byneset GK ligger på delt 13.-plass, fire slag bak landsmannen. De øvrige nordmennene misset cutten på Österlens Golfklubb i Skåne.

 


Runde 1: Markus Braadlie yi toppkampen

Også Elias Bertheussen fra Byneset GK er med i toppkampen på Österlens Golfklubb i Skåne, ett slag bak Braadlie, på delt 13.-plass.

Kevin A, Wright fra Miklagard GK og Anders Ellingsberg fra  Drøbak GK ligger også i posisjon til å klare cutten, som settes etter lørdagens runde. De to har henholdsvis -1 på delt 21.-plass og par på delt 35.-plass.

Tobias Ruth fra Onsjö Golfklubb leder med ett slag på -5.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.