Foto: Swedish Golf Tour

I juli gikk hun til topps med soleklar margin i Moss & Rygge Open. Søndag tok hun årets andre seier på Swedish Golf Tour da hun vant Scandic PGA Championship to slag foran to svensker.

Seier nummer to for sesongen kom med to slags margin til Johanna Gustafsson og amatøren Maja Stark etter en knallflott sisterunde på seks under par, 66.

For Vestfold-spilleren ble seieren en herlig revansje over Allerum-banen etter at hun ledet fjorårets turnering med ett slag da innspillet på hull 17 traff flaggstangen. En hendelse som sendte henne fra teten til tredjeplass i 2018-turneringen.

Det føltes derfor ekstra deilig å kunne avslutte bogeyfritt i år, og få revansje på hull 17, forteller hun til Swedish Golf Tour:

— Jeg ville vinne. Det var revansje. Jeg hadde en veldig god uke i fjor, jeg spilte bra, og var med i seierskampen helt til slutt. Å treffe flagget kan skje når som helst, men det var utgjort at det skjedde på det 17. hullet, når man leder med ett slag. Men sånt skjer. Det er golf!

Søndag kom hun seg altså verlberget gjennom hull 17. Og fulgte like godt opp med sin sjette, og siste, birdie for dagen på det 479 meter lange par-5-hullet som avslutter Allerum-banen.

for sesongen

Seieren var verdt 67.000 kroner (6720 euro). Som er omtrent samme beløpt Tonje mottok da hun vant Moss & Rygge Open med åtte slags margin den første uken av juli.

Sesongbeste av Rachel Raastad

Blant de fem norske i feltet var det bare Tonje Daffinrud og Rachel Raastad som fikk spille alle tre rundene.

For Haga-spilleren ble PGA Championship-turneringen en gledelig opptur med femteplass og drøyt 23.000 kroner ( 2328 euro) på kontoen etter 65-73-70 for -8. Som var seks slag bak vinneren, Tonje Daffinrud.

Se også: Resultater fra Helsingborg

for sesongen
FEMTEPLASS: Rachel Raastad fra Haga GK fikk en hyggelig opptur i PGA Championship. Foto: Swedish Golf Tour