Tonje vant i utklassingsstil på Evje

HELT SUVEREN! Tonje Daffinrud vant Swedish Golf Tour-turneringen på Evje på -15, åtte slag foran nummer to. Her andreslaget på hull 12. Foto: Jan E. Espelid

Hvilken seier det ble for Tonje Daffinrud i Moss & Rygge Open på Swedish Golf Tour! Fem norske jenter endte Topp 10,og med Vestfold-spilleren helt suveren i toppen av resultatlisten.

Det er ikke ofte, verken blant damer eller herrer, at vi ser en 54-hulls proffturnering blir vunnet i utklassingsstil med åtte slags margin.

27-åringen fra Tønsberg leverte spill på meget høyt nivå fra tee til green gjennom turneringen, der 52 av 54 hull var feilfrie, og der 17 av dem ble kronet med birdie.

Det å spille de 36 siste hullene uten en eneste bogey på en bane med rough så tykk at et oppslått firemannstelt kunne ha forsvunnet i den, vitner om at Vestfold-spilleren er blitt stabil på et meget høyt nivå.

utklassingsstil

Selv er hun utrolig glad for å ha vunnet sin første profesjonelle turnering på fem år, forteller hun til Golferen:

— Ja, det kjennes veldig bra! Det har vært en kjempefin uke, der alt har fungert optimalt. Jeg har kjent det har vært en positiv utvikling i spillet i det siste. Ikke minst har ballstriking-en sittet. Jeg spiller alltid for å vinne, og det er skikkelig digg når det lykkes!

Heller ikke Dorthea Forbrigd, som ble beste amatør med +1 på delt fjerdeplass, var misfornøyd med innsatsen på Evje:

— Det var et skikkelig lyspunkt! Jeg har ambisjoner om å være med i toppen, og det er helt herlig å kjenne at jeg kan være med å kjempe mot de beste.

22-åringen fra Oslo GK har ett år igjen av management-studiene på East Carolina-universitetet i USA, der hun har levert mange gode resultater gjennom tre sesonger.

Dorthea delte fjerdeplassen med klubbvenninne Marita Engzelius. Madelene Stavnar fra Vestfold GK og hjemmespiller Marianne Skarpnord endte Topp 10 på henholdsvis åttende- og tiendeplass.

Se også: Resultater fra Evje

utklassingsstil
TO VINNERE: Tonje Daffinrud (t.v.) og beste amatør, Dorthea Forbrigd. Foto: Jan E. Espelid

Dag 1: Knuste banerkorden på Evje

Onsdag ble det spilt to runder på Moss & Rygge GK. I ettermiddagsrunden tok like godt Tonje Daffinrud og knuste banerekorden for damer med tre slag.

Hun tangerte også banerekorden for herrer. Som engelskmennene Adam Gee og Richard Bland henholdsvis satte og tangerte i challengeturneringen Lexus Open i 2008.

Vestfoldspilleren ga seg ikke før hun hadde unnagjort åtte hull på birdie og ti på par for 64 slag onsdag ettermiddag.

Noe hun er meget godt fornøyd med, smilte hun til Golferen etter å ha signert scorekortet etter runden:

— Det var visst ny banerekord ja … Det var rett og slett veldig solid fra tee til green i dag, jeg skapte mange sjanser for birdie, og satte en god del. Og jeg var aldri i trøbbel. Mellom-jerna og wedgene satt veldig bra!

Som de øvrige spillerne Golferen pratet med, var også Tonje imponert over kvaliteten banen. Ikke minst over greenene:

— Greenene er konge! Det beste jeg har puttet på i Norge på lang tid!

Torsdag går Tonje Daffinrud i lederballen klokken 10.00, sammen med Michaela Finn fra sørsvenske Vasatorp GK og Kristalle Blum fra Australia.

Mens Tonje ligger ett slag bak sin svenske medkonkurrent har hun hele seks slag å gå på til Blum på tredjeplass

Topp 10 tettpakket med nordmenn

Marita Engzelius er nest beste norske på delt fjerdeplass med -2 etter to 71-runder med totalt fem birdier og tre bogeyer. Hun starter klokken 9.50.

Moss & Rygges egen Marianne Skarpnord og amatøren Dorthea Forbrigd fra Oslo GK er på delt syvendeplass med -1. De starter klokken 9.40 i en helnorsk gruppe med Vestfold-spiller Madelene Stavnar, som har par på delt niendeplass.

Også Maiken Bing Paulsen fra Drammen GK, som starter klokken 9.20, er i Topp 10 med +1.

Rachel Raastad fra Haga GK er delt 21 med +8, Mariell Bruun fra Larvik GK delt 30 med +11 og Tina Mazarino, Kjekstad GK, delt 34 med +12. De øvrige norske misset cutten.


For ordens skyld: Ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no er medlem i Moss & Rygge GK, og eier av to aksjer i Evje Golfpark AS.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.