Foto: Ping

Ekspertisen mener Viktor Hovland er det største stjerneskuddet på PGA Tour på mange, mange år. Og det selv om han, i motsetning til sine rookie-kolleger Mathew Wolf og Collin Morikawa, ennå ikke har vunnet noen turnering på PGA Tour.

For å lettere finne ut hvor god en spiller faktisk er, har PGA Tour statsitkkker over det aller meste som skjer ute på banen i turneringene.

I tillegg finnes det også en rekke andre indikatorer på hvor god en spiller som 21 år gamle Viktor Hovland egentlig er.

Som for eksempel at han spilte 14 PGA Tour-runder på rad på 69 slag eller bedre.

Eller, som Svensk Golf kan fortelle: På de syv turneringene som han trengte for å sikre kortet til PGA Tour, brukte han fire forskjellige jernsett fra Ping!

Det dreier seg om en mix av Ping-jernsett, med totalt tre modeller: iBlade, i210 og Blueprint. Akkurat hvorfor han valgte å bytte så mye, er ikke kjent. Men som du vil se lenger ned i artikkelen, så har det nok neppe med presisjonen å gjøre.

faktisk

Hovland ligger høyt på statistikkene

Viktor Hovland er ennå ikke med på de offisielle PGA-statistikkene. Det blir han først når han spiller PGA-turnering som kvalifisert, med tourkortet.

Tallene under viser derfor hvilken plassering han ville ha innehatt på de offisielle rankingene etter de PGA-turneringene han har fått være med i.

Gjennomsnittscore: Statistikken ledes av Rory McIlory med 69,057, Viktor ville vært nummer 15 med 69,942

Driving distance: Ledes av Cameron Champ med 317,9 yards, Viktor har 301,4 yards, som ville gitt delt 42.-plass.

Driving accuary: Ledes av Chez Reavie med 75,72 prosent fairwaytreff, Viktor har fjerde beste resultat med 75,40 prosent.

Greens in regulation: Ledes av Corey Connors med 73,06 prosent av greenene truffet i regulært antall slag. Viktor ville ledet klart med 73,61 prosent.

denne linken finner du alle statistikk-data PGA Tour har registrert på Viktor Hovland i 2019-sesongen.