Holtsmarks nytenking rundt Golf for alle er interessant. Og enda mer når NGF er positive, mener Atle Øi.
-em-atle--i---em---br--faktisk-nytenkning--ikke-bare-prat

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

Holtsmark tester ut en ny ordning der golfspillere som ikke er medlem noe sted får spille, mot et tillegg på 100 kroner. NGF velger å være positive til ordningen da målet med forsøket skal være å få tidligere golfere til å komme tilbake tid idretten.

Tiltaket kan på mange vis minne om situasjonen i treningssenterbransjen der den rigide bindingstiden gjorde at mange «brente» støttemedlemmer ikke kom tilbake etter at de omsider hadde fått meldt seg ut.

Tvangkulturer har ingen tradisjon for å overleve, og dagens system står, på sikt, ganske sikkert for fall. Det kan bety mindre forutsigbarhet for klubbenes økonomi om dette blir framtiden, men samtidig åpner det seg også noen spennende nye dører.

Terskelen for å vende tilbake til sporten blir lavere, og for de som spiller mye, vil dette uansett ikke være et alternativ. Kanskje tvinger dette klubbene til å skape reelle golfere av støttemedlemmene sine …

Ofte har man to valg. En kan forandre fremtiden, eller en kan la fremtiden forandre en. En har best kontroll om en velger der første, og jeg tror de klubbene som ser mulighetene, og ikke bruker alle sine krefter på å kjempe i mot, vil ha størst mulighet til å lykkes.

Jeg skal runde av med en relevant parallell. I sin tid tjente Aftenposten gode penger på sitt rubrikkmarked i papirutgaven. Da Schibsted, som var deres eiere, etablerte Finn.no, ga de fra seg gode inntekter i bytte mot en lederposisjoner på det digitale området.

Nettoresultatet på kort sikt var klart negativt, men det gikk ikke mange årene før Finn.no var priset langt høyere enn papirutgaven til Aftenposten.

Vi går spennende tider i møte, og der er sikkert mange klubber som ikke har sans hverken for at Holtsmark gjør dette stuntet, eller at NGF godtar det. Men i en verden i endring står en ikke stille om en ikke beveger seg, en sakker akterut!

Vil Holtsmark-modellen gi oss flere golfere? Send en mail til redaksjonen på tips@golferen.no eller legge igjen en beskjed på Golferens Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.