Atle Øi: Faktisk nytenkning, ikke bare prat

Holtsmarks nytenking rundt Golf for alle er interessant. Og enda mer når NGF er positive, mener Atle Øi.

-em-atle--i---em---br--faktisk-nytenkning--ikke-bare-prat

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

Holtsmark tester ut en ny ordning der golfspillere som ikke er medlem noe sted får spille, mot et tillegg på 100 kroner. NGF velger å være positive til ordningen da målet med forsøket skal være å få tidligere golfere til å komme tilbake tid idretten.

Tiltaket kan på mange vis minne om situasjonen i treningssenterbransjen der den rigide bindingstiden gjorde at mange «brente» støttemedlemmer ikke kom tilbake etter at de omsider hadde fått meldt seg ut.

Tvangkulturer har ingen tradisjon for å overleve, og dagens system står, på sikt, ganske sikkert for fall. Det kan bety mindre forutsigbarhet for klubbenes økonomi om dette blir framtiden, men samtidig åpner det seg også noen spennende nye dører.

Terskelen for å vende tilbake til sporten blir lavere, og for de som spiller mye, vil dette uansett ikke være et alternativ. Kanskje tvinger dette klubbene til å skape reelle golfere av støttemedlemmene sine …

Ofte har man to valg. En kan forandre fremtiden, eller en kan la fremtiden forandre en. En har best kontroll om en velger der første, og jeg tror de klubbene som ser mulighetene, og ikke bruker alle sine krefter på å kjempe i mot, vil ha størst mulighet til å lykkes.

Jeg skal runde av med en relevant parallell. I sin tid tjente Aftenposten gode penger på sitt rubrikkmarked i papirutgaven. Da Schibsted, som var deres eiere, etablerte Finn.no, ga de fra seg gode inntekter i bytte mot en lederposisjoner på det digitale området.

Nettoresultatet på kort sikt var klart negativt, men det gikk ikke mange årene før Finn.no var priset langt høyere enn papirutgaven til Aftenposten.

Vi går spennende tider i møte, og der er sikkert mange klubber som ikke har sans hverken for at Holtsmark gjør dette stuntet, eller at NGF godtar det. Men i en verden i endring står en ikke stille om en ikke beveger seg, en sakker akterut!

Vil Holtsmark-modellen gi oss flere golfere? Send en mail til redaksjonen på tips@golferen.no eller legge igjen en beskjed på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×