The Open Championship 2014 er gått inn i historiebøkene, og The Claret Jug har fått enda et navn inngravert. Les om de største oppturene og nedturene fra Hoylake.
the-opens-st-rste-vinnere-og-tapere

SIN TREDJE MARJORTITTEL: For tredje gang i karrieren kunne Rory McIlory løfte et majotrofé da han vant The Open Chmapionship på Royal Liverpool Golf Club i Hoylake med to slag over Rickie Fowler og Sergio Garcia.

the-opens-st-rste-vinnere-og-tapere

Turnering: The 143rd Open Championship
Dato: 17. – 20. juli
Bane: Royal Liverpool Golf Club, Hoylake, England, par 72, 6687 meter
Premiepott: 57,4 millioner kroner, hvorav 9,9 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Phil Mickelson

I år var det altså 25 år gamle Rory McIlroy som fikk navnet på golfens kanskje mest kjente og prestisjetunge pokal: The Claret Jug.

Med 17 under par viste han mesterklasse på Royal Liverpool Golf Club fra første dag, og han har nå tre av de fire majortitlene under beltet.

Les også: Rory har lukket The Open

Mens det selvfølgelig var McIlroy som stjal showet, og sikret seieren med to slag etter en avsluttende én under par 71-runde, var det mengder av andre høydepunkter gjennom de fire dagene på Hoylake-banen.

McIlroys avslutning lørdag høydepunktet

Selv om det var på søndag han offisielt tok tittelen, var det de siste seks hullene lørdag som sikret pokalen for Rory McIlroy.

Med seks hull igjen av tredje runde lå McIlroy likt med Ricky Fowler, og mange trodde ledelsen nordiren hadde holdt siden første dag var i ferd med å glippe.

Med fem tretall på kortet på de siste seks hullene, to for par, ett for birdie og to for eagle, gikk han i ledelse med seks slag før siste runde.

Det skulle vise seg å bli pusterommet han behøvde søndag for å holde Fowler og Sergio Garcia to slag bak seg etter 71-runden, som var den høyeste blant dem som endte topp-10.

— Det er ganske vanskelig å beskrive akkurat nå, for å være ærlig. Men jeg føler meg ganske vel, sa McIlroy til TV-kanelen ESPN etter seieren.

Tiger ser framover

Tiger Woods var flink til å dempe forventningene før Hoylake, banen der han vant 2006-utgaven av The Open. Men etter tre under par første dag så det likevel ut til at noe var på gang.

Med 77 slag andre dag var det imidlertid klart at Woods 15. majorseier er et godt stykke unna, og han fulgte opp med 73 lørdag og 75 søndag for seks over par på 69.-plass.

— Det er åpenbart at jeg har mye å jobbe med, men jeg har ikke kunnet gjøre så mye. Og det er først nå det begynner å komme tilbake, oppsummer Woods de tre månedene siden ryggoperasjonen til Steve DiMeglio i USA Today.

Rorys far også en vinner

Gerry McIlroy har muligens like stor grunn til å glede seg over seieren som sønnen Rory.

I følge Andrew Cotter fra BBC satte Gerry og vennene for ti år siden 400 pund på at Rory skulle vinne The Open innen han fylte 26.

Oddsene 500-1 gir en utbetaling på 200.000 pund, som tilsvarer 2.114.000 kroner.

Mickelsons nedtur

I fjor klarte Phil Mickelson endelig å temme en linksbane da han først gikk til topps i Scottish Open, og uken deretter i The Open Championship.

Årets turnering ble en nedtur for den 44 år gamle tittelforsvareren. Selv om det ikke endte i katastrofe på Royal Liverpool, var han ikke i nærheten av å kunne ta med seg The Claret Jug hjem for andre gang.

Mickelson åpnet med to over par, 74, og klarte cutten etter 70 slag fredag. Det ble 71 slag lørdag, før han endelig fikk til en anstendig avslutning med fire under par, 68, og delt 23.-plass.

Det er den beste plasseringen i en major siden fjorårets seier på Muirfield, og viser at tiden for en sjette majortriumf nok er i ferd med å renne ut for Mickelson.

De under 35

Hoylake-turneringen viste at de under 35 er i ferd med å feste grepet blant de beste av de beste.

Vinneren McIlroy er altså 25 år. Det samme er Rickie Fowler, mens Sergio Garcia har rukket å bli 34.

Marc Leishman på delt femteplass er 30, og deler plasseringen med 34 år gamle Adam Scott. 29 år gamle Charl Schwartzel, 33-åringen Edoardo Molinari, 27-åringen Shane Lowry, 34 år gamle Graeme McDowell og 24-åringen Victor Dubuisson endte også i topp-10.

At fem skandinaver klarte cutten, hører også med på plussiden, med Robert Karlsson som best på delt tolvteplass med -9.

Thomas Bjørn (-4) endte som delt 26, Kristoffer Broberg (-3) delt 32, Henrik Stenson (-1) delt 39 mens Thorbjørn Olesen (+4) ble delt 64.

Dette hadde McIlroy i bagen

Driver: Nike VRS Covert 2.0 Tour (8,5 grader)
Fairwaywood: Nike VRS Covert (#3 15 grader)
Jernkøller: Nike MM Proto 2-jern, Nike VR Pro Blade 3-9
Wedger: Nike VR Forged 46- og 54-grader, VR X3X 60-grader
Putter: Nike Method 006
Ball: Nike RZN Black
Sko: Nike Lunar Control II

Se også: Resultater fra Hoylake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.