Med én runde igjen er det liten tvil: Vinneren på Hoylake søndag ettermiddag kommer til å hete Rory McIlroy. Nordiren er seks slag foran Rickie Fowler.
rory-har-lukket-the-open

HAN ØYNER SEIEREN: Rory McIlroy leder med seks slag på -16 etter fire under par, 68, på tredje runde av The Open på Royal Liverpool Golf Club. Sine to første majortitler vant han i oppvisningsstil, og ekspertene tror han gjentar bragden søndag.

rory-har-lukket-the-open

Turnering: The 143rd Open Championship
Dato: 17. – 20. juli
Bane: Royal Liverpool Golf Club, Hoylake, England, par 72, 6687 meter
Premiepott: 57,4 millioner kroner, hvorav 9,9 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Phil Mickelson

— The Open is closed, konstaterer den amerikanske golfjournalisten Art Spander, og legger til at Rory McIlroys neste runde på Royal Liverpool blir en signingsferd.

Marginen ned til Ricky Fowler er på seks slag, og oppstod på de siste seks hullene lørdag; på utslaget til hull 13 var amerikaneren i kapp med McIlroy.

— Jeg var tålmodig. Jeg ventet bare på sjansene, på muligheten til å slå noen gode slag og utnytte dem. Jeg var veldig bevisst på det, sa McIlroy etter sin fire under par 68-runde.

McIlroy hadde et tretall på kortet på fem av de siste seks hullene. To var for par, ett for birdie og to for eagle, og ledelse med seks slag før de siste 18 hullene av den 143. utgaven av The Open Championship.

— Det er vanskelig å se at noen skal klare å ta ham igjen, sier Sergio Garcia, som deler tredjeplassen med Dustin Johnson, sju slag etter McIlroy, og ett slag bak Ricky Fowler.

— Kanskje klarer jeg å sette litt press på ham, sier sistnevnte om det å gå i lederballen med sin gode, nordirske venn.

Han kommer til å holde!

Selv om McIlroy har hatt for vane å ha én blemmerunde per turnering i det siste, og selv om seks slags ledelse har blitt kastet bort i en major tidligere da Greg Norman tapte for Nick Faldo i The Mastes 1996, er det få som tror den historien vil gjenta seg på Hoylake.

Om McIlroy skal sammenlignes med noen, er det ikke med Norman, men med Tiger Woods eller Jack Nicklaus, mener ekspertisen.

Og verken Woods eller Nicklaus hadde for vane å kaste bort en ledelse siste dag i en major.

Dessuten har McIlroy allerede to brakseiere i majorturneringer under beltet: U.S. Open 2011 og PGA Championship 2012. Den tredje er derfor høyst sannsynlig på vei.

Dersom det ikke skulle bli McIlroy, er det ikke veldig store sjanser for at det skal endelig bli skandinavisk majortriumf på herresiden.

Robert Karlsson er delt sjuendemann med -6, ti slag bak McIlroy, etter to under par, 70, lørdag.

Kristoffer Broberg (-3) er delt 23, Thomas Bjørn (+1) delt 45, Henrik Stenson (+2) delt 52 og Thorbjørn Olesen (+3) delt 58. Sammen med blant andre Tiger Woods.

Se også: Livescoring fra Hoylake


Runde 2:
McIlroy holder trykket oppe

Rory McIlroy hadde beste score i første runde av The Open torsdag, og klarte nesten det samme fredag. Han leder med fire slag, Tigers Woods skuffet, og klarte akkurat cutten.

Rory McIlroy har fått en drømmestart i jakten på sin første Claret Jug og sin tredje manjortittel.

Nordiren fulgte opp sin seks under par 66-runde med én til, og ble bare passert av Dustin Johnsons sju under par, 65, senere på dagen for å ha beste runde begge de to første dagene.

McIlroy hadde sju birdier og én bogey, som gir 13 birdier for turneringen, og utrolige 12 under halvveis. I 2006 var for øvrig Tiger Woods også 12 under. Nå klarte han akkurat cutten.

Woods den største skuffelsen

Tiger Woods behøvde en birdie på siste hull for å klare cutten. Det etter å ha hørt ekko av fordums storhet med sin tre under par 69-åpning torsdag.

Med fem over par, 77, og 14 slag bak McIlroy er han i praksis ute av kampen om tittelen, og er The Opens største skuffelse så langt.

ESPNs eksperter, særlig majorvinner Paul Azinger, er svært skeptisk til om Woods noen gang kan vinne en majorturnering igjen.

— Skal han vinne majoturneringer, må han finne ut hvordan han skal drive ballen. Han må forbedre seg fra tee, ellers vil det ikke skje igjen, sier Azinger.

— Jeg pleide å tro at han kunne bytte kne, og likevel vinne. Men nå er jeg ikke så sikker lenger. Han har muligens overdrevet svingendringene, fortsetter Azinger.

— En golfsving tar halvannet sekund, og det er mengder av ting som kan dukke opp i hodet i løpet av halvannet sekund.

Flere skandinavene henger fortsatt med. Robert Karlsson er delt tolvtemann med -4, Thomas Bjørn delt 15 med -3 og Kristoffer Broberg delt 24 med -1.


Runde 1:
Vinnere og tapere første dag

Forhåndsfavoritt Rory McIlroy innfridde i åpningsrunden på Royal Liverpool. Flere av de andre gjorde det ikke. Les om de største vinnerne og taperne første dag av The Open 2014.

Rory McIlroy åpnet The 143rd Open Championship med en imponerende seks under par 66-runde. Men nordiren har et helt kobbel av verdens beste golfere i hælene.

McIlroy må ikke bare nedkjempe konkurrentene, men også sine egne demoner. Som i for mange turneringer i det siste har gitt ham saftige trøkker fra runde 2 og utover.

Blant utfordrerne etter dag 1 finner vi ikke minst Tiger Woods, som med tre under par, 69, hadde sin desidert beste runde etter sitt tre måneder lange skadeavbrudd.

Woods deler tiendeplassen sammen med blant andre svenske Robert Karlsson, mens vi ett slag foran den tidligere verdenseneren finner spillere som Jim Furyk, Sergio Garcia, Adam Scott samt de to Molinari-brødrene.

Og bare ett slag bak McIlroy befinner enda en italiener seg: Matteo Manassero, som var blant dem som dro fordel av de flotte forholdene på Royal Liverpool Golf Club.

Sterk Tiger-avslutning

Tiger Woods hadde en slakk start på Royal Liverpool Golf Club, bedre kjent bare som Hoylake.

Men han avsluttet sterkt ved å spille sine siste åtte hull fire under par med birdier på hullene 11, 12, 13, 15 og 16 for tre under par, 69, for dagen.

Etter å ha gjort bogey på hull 14 etter et dårlig utslag, så han faktisk ut som den gamle Tiger med et fenomenalt utslag på det etterfølgende par-3-hullert, hull 15. Og chippet nesten i for eagle på hull 16, og tap-in birdie.
— Ryggen er fin, den blir bare sterkere og bedre, sa Tiger til USA Today etter runden.

Els preget av tilskuertreff

For Ernie Els må det ha føltes aldeles forferdelig da hans første slag for dagen endte opp til venstre, utenfor repene. Blodet rant da ballen traff kjeven til en tilskuer.

Den to ganger Open-vinneren var tydelig preget av hendelsen, og treputtet første green fra 30 centimeter for trippelbogey på åpningshullet.

Etter det var runden ødelagt for Els, som er delt 145.-mann med sju over par, 79.

Italienske vinnere
Edoardo og Francesco Molinari har et nært forhold utenfor banen, og var også uatskillelige på resultatlisten torsdag.

Rundt halvtimen etter at Edoardo signerte sitt scorekort for fire under par, 68, rullet yngstebror Francesco i en femmeters eagleputt for samme score og delt tredjeplass.

Mellom seg og McIlroy har de italienske brødrene bare den 21 år gamle landsmannen Matteo Manassero, som imponerte med sju birdier på vei mot sin fem under par 67-runde.

Tittelforsvareren sliter

Fjorårsvinner Phil Mickelson viste at han fortsatt er langt fra å finne veien ut av sin miserable sesong etter +2 og delt 84.-plass.

Bubba Watson så heller ikke bra ut på britisk torv, og leverte ville slag på rekke og rad. Særlig etter trippelbogeyen på hull 11 på vei mot delt 127.-plass med +4.

Verdensener Adam Scott ser solid ut på delt tredjeplass med -4, der vi også finner Spanias Sergio Garcia.

Mens de største skandinaviske håpene etter dag 1 hviler på skuldrene til Robert Karlsson (-3) og trioen Fredrik Jacobsson, Kristoffer Broberg og Thomas Bjørn med -2. Og i den nordiske forbrødringens navn tar vi også med finske Mikko Ilonen på samme resultat …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.