Forrige helg var en helg vi sent kommer til å glemme, sett med norske øyne, skriver Viasats kommentator Frederik Caspar Kracht, som ikke svikter denne uka heller.
for-en-helg-

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om touren her på Golferen.no.

Først kan jeg jo nevne (jeg kommer ikke unna) Alexander Rybaks seier i Eurovision Song Contest. Han satte rekorder og knuste de andre motstanderne i verdens største talentkonkurranse.

Ikke nok med at han gjorde det. Han vant også (offisielt) på selveste 17. mai.

Men det var ikke det eneste som skjedde.

Marianne Skarpnord tok sin aller første seier på europatouren for damer, da hun vant Deutsche Bank Ladies’ Swiss Open. Hun har spilt godt her før, og i fjor tok hun andreplassen, kun slått av vår egen Suzann Pettersen.

Jeg ønsker å gratulere både Marianne, hennes caddie Petter Enger, trenerne Darren Webster Clarke og Jørn Johnsen samt resten av teamet rundt henne. En fantastisk prestasjon, og jeg er sikker på at flere triumfer kommer etter hvert. Kanskje allerede denne uken…

Ikke minst ønsker jeg å gratulere an av personene som holder Marianne i ørene – nemlig Åge Erichsen, daglig leder ved Moss & Rygge Golfklubb. Det kan virke som om du har gjort en veldig god jobb, Åge.

Marianne begynner nå for alvor å spille seg inn mot Solheim Cup-sirkuset. Hun har en fantastisk statistikk når det kommer til matchspill. Dersom hun spiller godt fremover er det faktisk mulig at vi får to norske jenter på Solheim Cup-laget. Enten i form av et wild card eller at Marianne selv spiller seg inn på grunn av nok poeng. Da begynner ting å smake godt for norsk kvinnegolf.

Tutta kunne virkelig gjort helgen komplett med seier på LPGA-touren, men en kjedelig start gjorde det vanskelig for henne. Ji Young Oh ble dessverre for sterk denne gangen, og hun tok sin første seier for sesongen og sin andre i karrieren. Tutta endte på en fin andreplass, men mangler altså seier i år. Hun har ikke vunnet siden 2007.

Ikke nok med at alt dette skjedde på vår nasjonaldag. Det skjedde også noe spennende på herrenes europatour. Shane Lowry, en 22 år gammel amatør fra Irland, vant The 3 Irish Open. Det måtte tre omspillshull til før Lowry slo Robert Rock, som tok sin tredje andreplass for sesongen.

Lowrys mål i år er å komme med på Walker Cup-laget (amatører), men det kan nok være at han endrer på dette etter helgens seier. Sist en amatør vant på Europatouren var i 2007, da Pablo Martin vant Portugal Open.

Denne uken spilles BMW PGA Championship på europatouren. Dette er en av de største turneringene, og Miguel Angel Jiménez vant her i fjor. En rekke majorvinnere stiller til start, og ikke minst Henrik Stenson skal forhåpentligvis fortsette den gode trenden etter hans seier i The Players.

Turneringen sendes i sin helhet på Viasat Golf med sendestart torsdag klokka 16.00.

God fornøyelse!

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.