Eirik Tage Johansen klarte aldri å hente seg inn etter lørdagens tre over par 73-runde, og avsluttet challengeturninergen i Frankrike med en runde på par, som ga delt 44.-plass.
tages-tredjerunde--oslash-dela-helgen-

BEGYNNER Å GÅ TOM FOR MULIGHETER: Selv om det er seks trneringer igjen på challengeprogrammet, har Eirik Tage Johansen i realiteten bare én turnering igjen å sikre challegnerettighetene for neste sesong etter en avsluttende parrunde og delt 44.-plass i Open Blue Green Cotes d`Armor Bretagne.

Etter søndagens avslutningsrunde av Open Blue Green Cotes d`Armor Bretagne signerte Eirik Tage Johansen et fargerikt scorekort, som inneholdt seks hver av birdie, par og bogey.

Det resulterte i -3 for turneringen, 1060 euros (8500 kroner) innspilt, som betyr at Johansen fortsatt mangler rundt 11.000 euros på å sikre seg en god challengtour-kategori for 2015.

Det gjenstår seks turneringer på challenge-programmet, men i realiteten har Johansen bare én turnering igjen å gjøre det på: EMC Golf Challenge Open i Italia 2. til 5. oktober. I praksis betyr det at 32-åringen fra Stavanger må sette sin lit til å gjøre det bra i kvalikturneringene senere i høst.

Vinneren av Norwegian Challenge på Miklagard, franskmannen Benjamin Hebert, tok sesongens andre seier med tre slags margin med 18 under par.

Seieren førte 27-åringen tilbake til europatouren fra kommende sesong. Med 104.000 euro innspilt er han garantert å ende blant de 15 beste, som får europatour-kortet uten å måtte gå via Q-School.

Se også: Resultater fra Bretagne


Runde 3:
Tage falt kraftig

Eirik Tage Johansen snublet fra sjuendeplass halvveis til delt 40.-plass etter tre over par for dagen i tredje runde av ukas challengeturnering i Frankrike.

Fra -6 til -3 sendte 32-åringen fra Stavanger 33 plasser nedover resultatlisten til delt 40.-plass.

Hans scorekort inneholdt én birdie, to bogeyer og én dobbelbogey.

Fire mann deler ledelsen på -11.


Runde 2:
Tage inn i tetstriden

Kanskje ukas challengeturnering i Frankrike endelig blir sesonggjennombruddet for Eirik Tage Johansen. Han ligger på sjuendeplass halvveis med -6 etter to 67-runder, fem slag bak ledelsen.

Eirik Tage Johansen, som hadde fem birdier og to bogeyer fredag, behøver noen gode plasseringer utover høsten for å sikre seg en god challengekategori også for 2015.

Til Rogalands Avis sa han for to uker siden at han regnet med at han behøvde å spille inn 12.000 euro til for å beholde gode spillerettigheter kommende sesong.

I Open Blue Green Cotes d`Armor Bretagne denne uken gir fjerdeplass de nødvendige 12.000 euroene (98.000 kroner), noe som absolutt er innen rekkevidde for siddisen, som har 19.-plass fra Finland som beste plassering i år.

I en tid der tre av våre unge spillere har gitt opp karrieren etter bare et par år, er det godt å vite at 32 år gamle Johansen har bestemt seg for å satse videre uansett hvor han ender på challengerankingen ved sesongslutt:

— Johansen var også tydelig på at han har planer om å satse videre, selv om han skulle miste spillerettighetene på nivå to, refererer Rogalands Avis fra samtalen med Johansen for to uker siden.


Runde 1:
Tage tre under par i Bretagne

Eirik Tage Johansen fikk en fin åpning av ukas challengeturnering i Frankrike, og ligger bra plassert på delt 19.-plass, fire slag bak teten.

Scorekortet Eirik Tage Johansen signerte etter åpningen av Open Blue Green Cotes d`Armor Bretagne inneholdt fire birdier samt en enslig bogey.

Det ga 32-åringen fra Stavanger tre under par, 67, og delt 19.-plass, fire slag bak ledende Ben Evans fra England.

Tage er eneste nordmann i feltet, og behøver noen gode plasseringer utover høsten for å sikre seg en challengekategori for 2015 dersom han ikke skulle lykkes i europatourens Q-School på PGA Catalunya i november.

Hittil i sesongen har han klart cutten to ganger på seks starter på challengetouren, og ligger på 128.-plass på pengelisten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.