Suzann Pettersens årlige turnering på Bogstad samlet 2000 tilskuere lørdag, og kan bli en del av damenes europatour dersom Norge tildeles Solheim Cup. Vertinnen må i så fall gå i tenkeboksen, sier hun.
suzann-pro-challenge-kan-bli-europaturnering

TUTTA ER LYDEN AV NORGE: Suzann Pettersen er en frontfigur for et eventuelt Solheim Cup på Bogstad i 2019. Det kan medføre at hennes egen Suzann Pro Challenge endres til en europaturnering enten i årene før eller etter Solheim Cup-turneringen.

suzann-pro-challenge-kan-bli-europaturnering

I HYGGELIG SELSKAP: Suzann Pettersens manager, Geir-Olav Killingstad, flankert av de inviterte spillerne i Suzann Pro Challenge på Bogstad lørdag. Fra venstre Sandra Gal, Tyskland, Anna Nordqvist, Sverige, Jessica Korda, USA, Paula Creamer, USA, Lexi Thompson, USA, Natalie Gulbis, USA, og Caroline Martens, Norge.

suzann-pro-challenge-kan-bli-europaturnering

2000 TILSKUERE: Rundt 2000 golfinteresserte hadde funnet veien til Oslo GK lørdag, der publikum fordelte seg ved å følge tre grupper. Finalene i Suzann Junior Challenge ble splt som én gruppe først, som så ble etterfulgt av to grupper profesjonelle. Her hull 10.

Etter det Golferen.no erfarer holder Norges Golfforbund stø kurs mot å kunne levere søknad om Solheim Cup på norsk jord om fem år.

Golfpresident Finn A. Andreassen gikk lørdag langt i å antyde at brikkene begynner å falle på plass for å få finansieringen i orden.

— Det er interessante sponsorer på trappene, og vi har gode signaler for at vi skal kunne få statlig garanti, sier Andreassen til Golferen.no.

Andreassen støttes av Marc Andermann i Ladies European Tour, som mener Norge bør gripe sjansen nå dersom de ønsker arrangementet.

— Det er nå (2019, red.anm.) som er Norges sjanse, ikke senere, sier han til Golferen.no. Med referanse til at svært pengesterke grupper i andre land allerede har meldt sin interesse for å arrangere Solheim Cup 2023 og 2027.

Seks europaturneringer i tillegg

Kilder i NGF bekrefter overfor Golferen.no at strategien forbundet jobber med er å tilby LET en komplett pakke på et Take it or leave it-prinsipp.

Foruten selve Solheim Cup-turneringen på Bogstad i 2019, vil pakketilbudet inneholde tre år med europaturneringer før Solheim Cup og tre år etter.

I tillegg til europaturneringer på Bogstad, vurderer forbundet også å involvere andre deler av landet. Blant annet mener de det bør være mulig å få til en turnering både i Stavanger-området og i Lofoten.

Lofoten-alternativet vil være en gigantisk turistmagnet, der det bør være mulig å få fylkeskommunal og statlig drahjelp lik det Artic Race på sykkel har oppnådd.

Dersom Norge skulle tildeles Solheim Cup, må muligens konseptet rundt Suzann Pro Challenge vurderes, og kanskje inkorporeres i en europaturering.

Tutta utelukker ingenting

— Ja, det er klart at om det blir en Solheim Cup på Bogstad, så må vi være åpen for at det kanskje blir endringer på Suzann Pro Challenge, sier Suzann Pettersen til Golferen.no like etter at den tredje utgaven av hennes egen invitasjonsturnering er blitt avsluttet på Bogstad.

— Men når det er sagt, så tror jeg også det vil være synd å endre, det er et morsomt format med endagsturnering over 18 hull.

Som i år for øvrig ble vunnet av Sandra Gal og Anna Nordqvist med -9 i fourball. Paula Creamer og Jessica Korda hadde -6, mens parene Suzann Pettersen/Caroline Martens og Natalie Gulbis/Lexi Thompson begge hadde -4.

Kanskje Nordqvist overtar?

Dersom Solheim Cup medfører at Suzann Pettersen må gi slipp på sitt Pro Challenge-konsept, er ikke svenske Anna Nordqvist fremmed for å ta stafettpinnen videre med seg over til den andre siden av Kjølen.

— Ja, jeg føler at jeg har kommet til et punkt i karrieren der jeg kunne vurdere å arrangere en slik turnering, sier 27-åringen fra Eskilstuna, som allerede har to majortriumfer under beltet.

Denne uken har hun måttet tåle mye kritikk fra hjemlandet for at hun har valgt å ikke spille europaturneringen Helsingborg Open på Vasatorp GK.

— Jeg har virkelig blitt hardt kritisert i Sverige, ikke minst av dem som påstår at jeg har valgt bort europatour på hjemmebane til fordel for Suzanns turnering. Men det stemmer ikke i det hele tatt! sier hun bestemt.

— Jeg har nå hatt seks turneringer på rad. Det hadde jeg på samme tid i fjor også, men valgte da å spille turneringen i Sverige. Det endte i katastrofe i Evian Championship uken etter.

— Den feilen gjør jeg ikke en gang til. Det er ikke mulig for kroppen å tåle åtte turneringsuker på rad.

— Derimot er en hyggeturnering som denne, over 18 hull og uten press, bare fint, sier Nordqvist, som reiser direkte til Evian søndag.

Men etter den turneringen bevilger hun seg tre ukers velfortjent ferie …

Martens storkoste seg

— Jeg ser at disse spillerne er litt mer stabil fra tee, og at de slår innspillene litt nærmere pinnen, sammenlignet europatour-spiller Caroline Martens sitt eget spill med det hennes kollegaer fra LPGA viste fram.

Men Caroline Martens var ikke lenger fra pinnen enn at hun kunne imponere med putteren, og satte flere birdier, og bidro sterkt til hennes og makker Suzann Pettersens fire under par, 68.

— Jeg kjente de europeiske spillerne fra tidligere, men ikke de amerikanske. Forhåperntligvis blir jeg kjent med dem etter LPGA-kvaliken neste år, det er mitt store mål, smiler Haga-spilleren.

Flotte juniorvinnere

Finalene i Suzann Junior Challenge ble spilt foran det tallrike publikummet på Bogstad i forkant av Suzann Pro Challenge.

Blant guttene måtte Kristoffer Reitan, Oslo GK, ut på ekstra hull mot sin motstander Magnus Braadlie fra Bergen GK, som oslospilleren avgjorde til sin fordel.

I jenteklassen gikk Julie Hovland, Sotra GK, seirende ut av duellen mot Celine Desirée Karlung fra Oslo GK.

Les også: Bogstad norsk Solheim-kandidat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.