Torsdag starter Eirik Tage Johansen i Norwegian Challenge. Endelig er siddisen helt kvitt ryggskaden som ødela fjorårssesongen, og må regnes blant favorittene på Losby.
tage----151--herlig---v-re-tilbake-

DEILIG Å VÆRE I FORM IGJEN: Eirik Tage Johansen slet med prolaps, men er endelig skadefri, og har antageligvis sikret seg plass i storturneringen i Kazakhstan i høst og allerde kategori på chellengetouren 2014.

tage----151--herlig---v-re-tilbake-

«TAKK FOR SPILLET!» Espen Kofstad vant ProAm-turneringen sammen med laget fra Smart Elektro. Her takker han Thor Bergli, eier og daglig leder i Smart Elektro, for spillet etter endt dyst.
tage----151--herlig---v-re-tilbake-

Turnering: Norwegian Challenge
Dato: 8. — ll. august
Bane: Losby Golfklubb, Lørenskog, par 72, 6442 meter
Premiepott: 1,4 millioner kroner, hvorav 225.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Kristoffer Broberg
Norske deltakere: 18 spillere

tage----151--herlig---v-re-tilbake-


— Ja nå er det full fres, det er utrolig herlig å endelig være ferdig med prolaps, sier Johansen til Golferen.no like etter onsdagens ProAm.

Om spillet i ProAm-en er han sånn passe fornøyd med fire birdier. Han vet han har mer å gå på, og er rolig på at det kommer.

— Du vet, jeg har vært med så lenge nå, så jeg stresser ikke, formen er i anmarsj, og jeg gir bare gass videre.

Kunne ikke svinge

For et drøyt år siden var alt svart for Tage. Han hadde utrolig vondt i ryggen, kunne ikke stå bøyd over en putt, og hadde misset cutten i de fire første challengeturneringene.

Han fikk påvist prolaps, og ved hjelp av gymnastikk og behandling kom han seg på beina og så pass i trening igjen at han kunne stille opp i Q-School.

— Jeg kom meg videre fra førstesteget etter to ukers trening, forteller han om den delte sjetteplassen og -3 etter 71-71-70-73.

Gecko Tour redningen

I andresteget var det imidlertid stopp, og for andre gang i karrieren måtte Tage gå inn i en sesong uten ranking på europa- eller challengetouren.

Første gangen, etter 2007-sesongen, ble Hi5 Tour i Spania redningen, der han spilte seg i form igjen. Denne gangen ble det Gecko Tour, også i Spania.

— I vinter vant jeg tre ganger på Gecko Tour, det var en fin start på sesongen. Og et virkelig løft fra fjoråret, da jeg ikke kunne svinge en kølle.

Fikk full kvote frikort

Med Gecko-resultatene som søknad fikk Johansen tidlig på året vite fra NGF at han ville få full kvote frikort til challengetouren dersom han spilte bra.

— Så det var viktig for meg å bli best av de norske, sier han med et underfundig flir.

Sesongen har vært sånn passe bra for Tage, med fem klarte cutter på de sju startene han har hatt. Med det har også vært stang ut:

— Jeg har to turneringer der jeg var ett slag fra topp-10, og én gang to slag unna.

Topp-10 er viktig. Det gir nemlig innpass i neste turnering, uten å måtte bruke av de verdifulle, og maksimalt åtte, invitasjonene en spiller kan få i løpet av en sesong.

85 på rankingen

På Losby bruker Tage sin åttende og siste invitasjon for sesongen. Men uansett hvordan det går på Losby er han høyst sannsynlig sikret plass i storturneringen Kazakhstan Open.

Der er nemlig reglene for deltakelse annerledes enn ved andre challenge-turneringer: De topp-100 på rankingen per 19. august får plass.

Før Losby har Tage spilt inn 9332 euro, som gir 85-plass. Det er svært lite sannsynlig at 16 spillere skal passere ham i løpet av Norwegian Challenge.

Har uansett 2014-ranking?

Norwegian Challenge er også på andre måter en turnering som kan avgjøre mye for 2014-sesongen.

Havner Tage i topp-120 ved sesongslutt får han kategori 11 på challengtouren neste sesong. I fjor gikk 120.-plassen ved drøye 8000 euro.

Så langt i sesongen har det vært plass til kategori 11-spillere i rundt seks turneringer, på Losby er det for eksempel ni spillere i kategori 11 i feltet.

Kofstad usikker på nakken

Eirik Tage Johansen er langt fra den eneste nordmannen det stilles forventninger til på Losby.

Det aller største presset hviler uten tvil på skuldrene til Knut Børsheim og Espen Kofstad.

— Jeg vet ikke helt med nakken. Den er ok, men den stopper meg litt, jeg tør liksom ikke ta i for fullt, sier sistnevnte til Golferen.no.

Nakken hindret ham imidlertid ikke mer enn at det ble sju birdier for Kofstad, og seier for laget hans, i ProAm-et. I turneringen er det gode muligheter for enda flere.

— De kommer til å flytte utslaget fram både på hull 4 og hull 5. På hull 16 flyttes det 60 meter, helt fram til gult. Og også på hull 7 blir utslaget fra gult; de vil at vi skal skyte lavt, fortsetter Kofstad.

Drømmeball

Kofstad starter klokken 8.00 på hull 10 torsdag, i gruppe med Joakim Mikkelsen og det nye amerikanske stjerneskuddet Brinson Paolini.

22-åringen fra Virginia vant i Frankrike for to uker siden i sin tredje challenge-turnering etter å ha fått delt andreplass i sin første.

Elias Bertheussen starter på hull 10 klokken 8.10, Knut Børsheim fra samme tee klokken 8.20 mens Eirik Tage Johansen er av gårde klokken 14.10, også han fra hull 10.

Se også: Livescoring fra Losby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.