Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente da vi besøkte den fire år gamle banen til Soon GK. Men ble overrasket både over supre greenområder og en positiv og offensiv innstilling.
positiv-overraskelse-i-son

ÅPNINGSHULLET: Det første hullet er kanskje det vakreste. Og også et godt eksempel på hvor viktig strategi er: Utslaget må ta vannet i spill for å få best mulig vinkel på innspillet. TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER.
positiv-overraskelse-i-son

FLOTTE GREENER: Greenområdene imponerer på Soon GK. Her green 4 til venstre, green 7 til høyre.
positiv-overraskelse-i-son

VANSKELIGERE ENN LENGDEN TILSIER: Headro Rolf Harald Solberg forteller at på de fleste hullene avgjør vinkelen på innspillet hvor nær flagget du klarer å slå ballen. Personlig liker han best hull 7, som han karakteriserer som et «innmari kult hull».
positiv-overraskelse-i-son

SKAL FINANSIERE KLUBBHUS: Bygging av 16 leligheter fordelt på fire firemannsboliger skal finansiere byggingen av nytt klubbhus. Og kanskje legge et økonomisk fundament for utvidelse til 18 hull.
positiv-overraskelse-i-son

NATUROPPLEVELSE: Etter hull 5 snur banen tilbake mot klubbhuset igjen. Dersom det blir 18 hull, vil det komme ett hull til innenfor før banen snur.
positiv-overraskelse-i-son

BAUTA: Store steiner brukes bevisst som dekorelementer på banen. Her bautaen ved innkjørselen, og med greenen til hull 9 i bakgrunnen.
positiv-overraskelse-i-son

Soon Golf er prosjektet Fred. Olsen jobbet lenge for, men så ga opp og overlot til Kystgolf, som i dag består av tre baner.

Også de to andre i samarbeidet, Huseby & Hankø GK og Hvaler GK, er nihullsbaner.

Men Soon GK har både ambisiøse og seriøse planer om storstilet utvidelse.

Leilighetssalg vil gi klubbhus

Klubben setter sin lit til at Vestby kommune vil sluttbehandle og stadfeste reguleringsplanen for området ved annengangs behandling i planutvalget 19. august.

I så fall påbegynnes utbyggingen av til sammen 16 leiligheter på rundt 100 kvadratmeter i fire hus ved siden av det som i dag er hull 3.

Byggetiden er beregnet til 16 måneder, standarden skal visstnok være god, og med valgmuligheter både når det gjelder romdeling, stil og materialvalg.

Kanskje blir det 18 hull?

— Leilighetene vil finansiere bygging av klubbhus, forteller headpro Rolf Harald Solberg, som vi slår av en prat med over en kaffe og vaffel i det provisoriske klubbhuset.

Det nye klubbhuset får alt av servicefunksjoner, inkludert garderober og dusjer, samt to golfsimulatorer, og så vel ankomst som parkeringsplass vil bli opprustet.

— Men om det så blir 18 hull gjenstår å se. Ingenting er endelig bestemt, men tegningene er klare, fortsetter Solberg, og viser oss på PC-en.

På begge sider av elven

Stamnesbekken deler banen i to, der 18-hullsplanene inneholder ni hull på hver bredd. I dag spilles de to første hullene på vestsiden av elva, de sju siste på østsiden.

Og det er kanskje de to første hullene de fleste vil huske etter en runde her, begge er god for øyet med åpningshullet et par-4 på 334 meter med innspill til en opphøyet green.

Hull 2 er 154 meter, med utslaget på en høyde og greenen bevoktet av vann på høyresiden.

I følge Solberg ligger det tusenvis av baller i det vannet, og tre av dem la min medspiller igjen der.

— Hullet er særlig fryktinngydende når sørvesten står på. Da må du sikte langt ut i vannet for å la vinde drive ballen inn mot greenen, råder Solberg.

Nydelige greenområder

Vi innledet med å si at vi ble positivt overrasket over Soon GK. Ikke minst imponerer greenområdene.

Overflatene er superbe, og designet på en slik måte at både utslaget og innspillet bør planlegges nøye allerede på tee.

— Greenene gjør at banen ikke er så lett som meterantallet skulle tilsi. På mange av greenene er det helt avgjørende å ha riktig vinkel på innspillet for å komme til flagget, forklarer Solberg.

Nettopp greenområdene sammen med gressutslag på rangen og en sekshulls treningsbane, ypperlig for innspillstrening, gjør at svært mange av våre beste spillere jevnlig legger treningsøkten til Soon GK.

Også vi kommer gjerne tilbake hit. Freden, roen og naturopplevelsene kommer til å forbli de samme, uansett om banen forblir ni hull eller utvides til 18.

Se også: Soon GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.