NGF-presidenten er rasende og opprørt over at GolfBox lanserte sin norske app uten å rette flere titalls feil og uten å informere golfforbundet. SISTE: Partene enige! LAST NED PRESSEMELDING!
golfforbundet-raser-over-app-lansering

IKKE BLID: Golfpresident Finn H. Andreassen har kalt GolfBox-sjef Christian Færegmann inn på teppet hos NGF torsdag. Andreassen er alt annet en fornøyd med å få skylden for et dårlig produkt NGF ikke har godkjent lansering av. det ble

golfforbundet-raser-over-app-lansering

golfforbundet-raser-over-app-lansering

golfforbundet-raser-over-app-lansering


Oppdatert fredag kl 15.50
NGF og GolfBox har blitt enig om ny, oppdatert app. Last ned pressemelding (pdf)

Applikasjonen for GolfBox til IPhone ble lagt ut altfor tidlig, det er både Norges Golfforbund og GolfBox enige om, står det i pressemeldingen.

Partene ble i oppvaskmøtet torsdag enige om en fremdriftsplan som gjør at det snart kommer en oppdatering som retter opp feil og som forbedrer brukeropplevelsen.

De er også enig om å få til en bedre dialog og en grundigere gjennomgang av fremdriftsplanene.


Onsdag:
Golfpresident Finn H. Andreassen fikk kaffen i vrangstrupen da han mandag morgen kunne lese på Norskgolf.no at GolfBox hadde lansert sin norske app.

— De lanserte den på en søndag, uten å informere oss, og uten å rette alle de feilene vi har påpekt.

— Og på toppen av det hele er det vi som får skylden for feilene, sukker Andreassen.

Innkalt på teppet

NGF har innkalt GolfBox-direkttø Carsten Plenge Overgaard til et oppvaskmøte på NGFs kontor torsdag klokken 11.00.

Der møter sjefen for det danske selskapet NGFs generalsekretær og president. Og dansken vet etter dagens telefonsamtale med Finn H. at han kommer til å få juling …

50-60 feil

— Vi fikk appen til testing for kort tid siden, og dybdeanalyserte den i to døgn, sier Andreassen.

— Vi fant 50-60 feil, som vi krevde at danskene rettet før appen ble lansert.

— Og så går de likevel hen og legger den ut. Uten at vi får beskjed. Men vi ender altså opp med å få kjeften for et dårlig produkt. Det er ikke slik det skal være, konkluderer en rystet golfpresident.

«Skulle aldri vært lansert»

NGFs kommunikasjonsansvarlig, Tom Gundersen, støtter opp om golfpresidentens syn.

— Appen skulle aldri vært lansert. Det grenser til skandale at den ble det, sier han til Golferen.no.

Også Gundersen er lei av at NGF blir gjort til syndebukker for noe som ikke er deres feil.

— Når GolfBox først lanserer appen, fire måneder forsinket, lanserer de den med alle de feilene vi har påpekt, konstaterer Gundersen.

Tause dansker

Da Golferen.no i begynnelsen av juni skrev om forsinkelsen av GolfBox’ app, som skulle vært levert i april, fikk vi en meget irritert henvendelse fra GolfBox’ teknisk direktør, Carsten Plenge Overgaard.

Overgaard mente at GolfBox hadde fått for kort frist på seg til å uttale seg.

Les også: GolfBox svarer på kritikken

— En annen gang vil vi i ledelsen i GolfBox sette pris på å få en sjanse til å svare på spørsmål, skrev Overgaard i sin mail til redaksjonen.

Har ikke svart

For å imøtekomme dette ønsket, som vi selvfølgelig har full forståelse for, sendte vi derfor en mail til Overgaard, med kopi til direktør Færgemann, klokken 11.51 onsdag.

I mailen nevnte vi 13 feil Norskgolf.no’s lesere hadde kommentert på saken om lanseringen, samt stilte sju konkrete spørsmål til GolfBox.

I skrivende stund, åtte timer senere, har vi ikke fått svar eller noen som helst reaksjon på vår henvdelse verken fra Overgaard eller Færgemann.

Mikrofonstativ?

En sentralt plassert kilde i NGF, som ikke ønsker å bli navngitt, ser det prinsipielt vanskelige i at Norskgolf.no sitter på begge sider av saken.

— Golfforbundet er GolfBox sin oppdragsgiver for appen. Men det er bare vår eksterne mediepartner, Norskgolf.no, som gjennom Sportmedia har distribusjonsavtale med GolfBox, som blir informert om lanseringen.

— I sin redaksjonelle dekning hittil har nettstedet fremstått som et mikrofonstativ for GolfBox, og har ikke stilt ett eneste kritisk spørsmål om appen, mener kilden.

Les også: Endelig er GolfBox-appen her

Uproblematisk forhold

— Vi hadde en mer kritisk sak om appen på blokken, men dere kom oss i forkjøpet, sier Norsk Golf-redaktør Kristin Moe-Krohn til Golferen.no.

— Vi har så absolutt tenkt å følge saken om GolfBox-appen tett framover.

Moe-Krohn opplever ikke at det er noe problem for SportMedia å ha GolfBox som leverandør av sin nettløsning.

Hun mener at forholdet ikke skaper, eller kommer til å skape, hindringer for Norsk Golfs dekning av app-saken.

— Vi har en ryddig avtale med GolfBox, og Golfforbundet har sin avtale med dem. Jeg føler ikke at det er noe problem, avslutter Norsk Golf-redaktøren.

Hva mener du om app-lanseringen? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.