Svenske golfklubber tjener penger igjen

SVENSK GOLF PÅ VEI UT AV TÅKEN: Nedgangen i golfen i Sverige ble snudd for tre år siden, og har vokst jevnt siden 2013. Siste runde av juli ga ny rekord med 412.000 bestilte golfrunder på broderfolkets golfbaner. Foto: Jan E. Espelid

I Sverige ser golfen ut til å være på vei opp av bølgedalen. Greenfee-inntektene øker, ikke minst fordi det i tillegg til 18 hull også selges godt med nihullsrunder.

— Golfen har medvind! utbasunerer den svenske nettavisen Idrottens Affärer. De kan fortelle om rekordomsetning av greenfee og antall spilte runder hos svenske golfklubber i ukene etter at Henrik Stenson gikk til topps i The Open.

40-åringen fra Barsebäck ble historisk på Royal Troon som den første skandinaven som tok en majortittel på herresiden. Og nå snakker golfen i Sverige om at Stenson-effekten har gitt tusener av golfere inspirasjon.

Lest denne? Hele verden hyller Stenson

Svenske golfklubber med ny ukerekord

Under den siste uken i juli ble det booket nesten 412.000 golfrunder i Sverige, som er ny rekord.

— Det har  vært 411.872 bestillinger i løpet av uken. Det betyr 41 stykker per minutt hele døgnet, noe som er  fantastisk, sier Eva Bergström,til Idrottens Affärer. Hun er sjef for golfens IT-system, GIT, hos Svenska Golfförbundet.

— Og det er uten at de 1113 turneringene på landets golfbaner samme uke er regnet med, legger hun til.

Etter en bunnotering i 2013 har antallet medlemskap i svenske golfklubber økt jevnt og trutt, og bare i juni fikk golfen i Sverige 7924 flere medlemmer enn i samme måned i fjor.

Ikke tall for Norge

Redaksjonen tok kontakt med Tom Rosenvinge i NGF for å høre om det finnes tilsvarende tall for Norge. Vi fikk en epost tilbake med beskjed om at forbundets kommunikasjonsansvarlig er på ferie, men var å treffe på telefonen.

Men det viste seg unødvendig å bry forbundets kommunikasjonsavdeling med dette i ferien. I mellomtiden hadde vi nemlig vært i kontakt med GolfBox direkte.

— Nei det finnes ikke. NGF kan bestille en (rapport) om de vil, men det vil koste litt utviklingstid å lage en slik rapport, skriver Martin Grøn, leder av Salg og Support hos GolfBox, i en epost til Golferen.no.

 

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×