I Sverige ser golfen ut til å være på vei opp av bølgedalen. Greenfee-inntektene øker, ikke minst fordi det i tillegg til 18 hull også selges godt med nihullsrunder.

— Golfen har medvind! utbasunerer den svenske nettavisen Idrottens Affärer. De kan fortelle om rekordomsetning av greenfee og antall spilte runder hos svenske golfklubber i ukene etter at Henrik Stenson gikk til topps i The Open.

40-åringen fra Barsebäck ble historisk på Royal Troon som den første skandinaven som tok en majortittel på herresiden. Og nå snakker golfen i Sverige om at Stenson-effekten har gitt tusener av golfere inspirasjon.

Lest denne? Hele verden hyller Stenson

Svenske golfklubber med ny ukerekord

Under den siste uken i juli ble det booket nesten 412.000 golfrunder i Sverige, som er ny rekord.

— Det har  vært 411.872 bestillinger i løpet av uken. Det betyr 41 stykker per minutt hele døgnet, noe som er  fantastisk, sier Eva Bergström,til Idrottens Affärer. Hun er sjef for golfens IT-system, GIT, hos Svenska Golfförbundet.

— Og det er uten at de 1113 turneringene på landets golfbaner samme uke er regnet med, legger hun til.

Etter en bunnotering i 2013 har antallet medlemskap i svenske golfklubber økt jevnt og trutt, og bare i juni fikk golfen i Sverige 7924 flere medlemmer enn i samme måned i fjor.

Ikke tall for Norge

Redaksjonen tok kontakt med Tom Rosenvinge i NGF for å høre om det finnes tilsvarende tall for Norge. Vi fikk en epost tilbake med beskjed om at forbundets kommunikasjonsansvarlig er på ferie, men var å treffe på telefonen.

Men det viste seg unødvendig å bry forbundets kommunikasjonsavdeling med dette i ferien. I mellomtiden hadde vi nemlig vært i kontakt med GolfBox direkte.

— Nei det finnes ikke. NGF kan bestille en (rapport) om de vil, men det vil koste litt utviklingstid å lage en slik rapport, skriver Martin Grøn, leder av Salg og Support hos GolfBox, i en epost til Golferen.no.