Superhot 55 en imponerende nyskapning

GOD TILVEKST I GOLFBAGGEN: Callaway Superhot 55 er en grei partner for oss som ikke slår så hardt, men likevel ønsker å spille med en god ball: Foto: Jan E. Espelid

I januar i år uttalte Callaway at Superhot 55-ballen kom til å revolusjonere markedet for myke golfballer.

Navnet Superhot 55 fikk den etter sin myke følelse, med en oppgitt kompresjon på 55, og dens evne til å fly både langt og forholdsvis rett takket være liten skru ved fulle slag.

Fikk du med deg denne? Callaway lanserer enda mykere golfballer

Gode testresultater for Superhot

Etter seks måneder er det imidlertid ikke til å underslå at det som på et tidspunkt hørtes ut som en vel svulstig uttalelse fra en produsent, faktisk har en del for seg. Og ikke bygger vi det på egne erfaringer. Eller rettere; ikke bare på egne erfaringer.

FOR TESTENE ER KNALLGODE: Responsen på Superhot 55 har vært usedvanlig god i pressen. Og enda bedre i forbrukertester, der ballen jevnt over har fått toppkarakterer som 5 av 5 mulige poeng og 100 prosent anbefaling. Den roses for å gå svært langt og rett med lavt spinntall. Det siste skyldes først og fremst skallet i kunststoffet surlyn. Og selv om Superhot langt fra er den billigste ballen på markedet, er den generelle oppfatningen at den oppfører seg supert og med en ganske fast følelse.

Dette passer godt med vår egen oppfatning. En stund kunne vi ikke fatte at ballen hadde 55-kompresjon når den føles så kompakt i tilslaget. Lavkompresjonsballer kjennes jo ofte litt  gummiaktige når du slår til dem.

TREDELT: Superhot 55 er bygget opp med dobbel kjerne omsluttet av et skall i surlyn. Foto: Callaway

TREDELT: Superhot 55 er bygget opp med dobbel kjerne omsluttet av et skall i surlyn. Foto: Callaway

Svaret ligger i at det her er snakk om en tredelt ball. Golfballer med lav kompresjon består ofte av bare to deler: Skall og kjerne.

Superhot 55 har en tredelt oppbygging med en dobbeltkjerne og et mykt skall med de etterhvert godt innarbeidede sekskantende Hex Aerodynamic-gropene. Eller dimples, som vi etterhvert er blitt vant til å kalle slikt på norsk. Dette gir beder aerodynamikk samt gir skallet en mykhet som gjør at også vi som har lavere svinghastighet enn i glansdagene likevel klarer å komprimere ballen tilstrekkelig.

Følelsen på og rundt greenene er også forbausende god, selv om surlyn er et skall som ikke kan konkurrere i følelse med urethane, som blant annet brukes i Titleist ProV1.

Anbefalt utpris: Kr 329 per dusin

Les mer: Callaway hjemmeside

Callaway Superhot 55

FORBAUSENDE FØLELSE PÅ OG RUNDT GREENEN: Superhot føles behagelig å slå både med wedgene og putteren. Foto: Jan E. Espelid

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×