Tren fra knestående og slå rettere med driveren.
sl--rette-driver

LYKKELIG SOM LANGER: Dette treningstipset kan kanskje hjelpe deg mot å bli like lykkelig som Bernhard Langer i The Ryder Cup i Muirfield Village, Ohio i 1987.

Goltrener Mike Adams’ tips gjelder for deg som ikke vet hvor lang baksvingen din er med driveren, for seg som ofte slår kortere eller skjevere fra utslagsstedet enn du ønsker, og for deg som ikke føler deg sikker på toppen av baksvingen.

Still deg opp til ballen i knestående posisjon. (Legg et håndkle på bakken om du vil). Hold litt lenger ned på grepet enn vanlig og plassér køllehodet bak ballen slik du vanligvis gjør. Utfør baksvingen. Når du ikke greier å svinge lenger tilbake, hold posisjonen.

Det er dette som er din naturlige baksving, og det er ingen grunn til å svinge lenger med normal oppstilling som utgangspunkt.

Hvorfor funker dette tipset, lurer du kanskje på?

Jo, det er nemlig sånn at fra knestående posisjon er det umulig for kneet å kollapse. Det er nettopp knekollapsen som tillater deg å dra kølla lenger tilbake enn du bør.

Dersom du svinger for langt, vil du ikke lenger være balansert på toppen av baksvingen. Dermed blir det umulig for deg å gjennomføre en kraftfull sving.

Om du i din vanlige oppstilling greier å svinge så kort som du gjør fra knestående, vil du slå både lenger og rettere.

Og hva er vel bedre enn nettopp det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.