Marianne Skarpnord måtte trekke seg fra Ladies Norwegian Challenge etter sterke ryggsmerter. Fredag testet hun seg i sin egen turnering på hjemmeklubben, og følte seg bra nok til å tro på start i kommende ukes Scottish Open.
skarpnord-h-per-ryggen-holder

«GET IN THE HOLE!» Marianne Skarpnord slår ut på det 145 meter lange hull 10 på sin hjemmeklubb Moss og Rygge GK i sin egen Marianne Skarpnord Invitational-turnering.

skarpnord-h-per-ryggen-holder

VERDENS BESTE GOLFPAR: Marianne Skarpnord hadde med seg sin samboer Richard Green til Marianne Skarpnord Invitational. Green kvitterte for invitasjonen ved å føre laget sitt til beste bruttoscore med åtte under par, 64.

skarpnord-h-per-ryggen-holder

«… I GODE VENNERS LAG …» Marianne Skarpnord flankert av fra venstre årets seniornorgesmester, eldste klasse, Per Aarum, far Frank Skarpnord og hennes mangeårige støttespillere Line og Pian Tandberg.

Da Marianne Skarpnord våknet for å spille ProAm i forrige ukes Ladies Norwegian Open på Losby, hadde hun så vondt i ryggen at hun nesten ikke kom seg ut av sengen.

Etter å ha spilt ett hull med hver av de 15 lagene i sin invitasjonsturnering på Moss og Rygge Golfklubb fredag, har hun fått tilbake troen på at det blir start i Edinburgh kommende uke.

— Det er heldigvis ikke noe mer alvorlig enn en muskel som har slått seg vrang; smertefullt, men ufarlig, beroliger hun Golferen.no innimellom styrtregnbygene som plaget Mosse-området fredag.

Fått orden på puttingen

Etter en, til henne å være, litt slapp forsesong med 51.-plass på pengelisten og delt åttendeplass i Italian Open som eneste topp-10-plassering, har 28-åringen endelig fått orden på puttingen.

Blant annet takket være at hun nylig fikk et av de nye Buddy golfgrepene fra The Steelsy G-Rip Company montert på sin Odyssey-putter.

— Jeg fikk det i Callaway-bussen på en turnering, og det gir en helt fantastisk følelse, og jeg har aldri puttet bedre, forteller hun.

Og at puttingen virkelig trengte forbedring, vises på statistikken med 32,03 putter per runde så langt i år. Det er nesten tre putter flere per runde enn Order of Merit-leder Suzann Pettersen.

— Ryggen er ikke helt bra ennå, men jeg drar i alle fall til Edinburgh, og håper jeg er klar til dyst når første runde starter fredag, sier Skarpnord etter å ha satt utslaget 30 centimeter til venstre for pinnen, og tap-in birdie, på det 145 meter lange tiende hullet.

— Men det var virkelig synd at jeg ikke fikk spilt på Losby, jeg hadde absolutt trengt den turneringen som trening!

I den åttende utgaven av sin egen Marianne Skarpnord Invitational-turnering fikk ikke vertinnen noen tellende score. Men utrolig mye moro, latter og oppmuntring fra 64 klubbmedlemmer, sponsorer og støttespillere for øvrig.

— Det er utrolig morsomt å kunne ha en sånn turnering, sier Skarpnord, og lopper en av sponsorene for 3000 kroner i en shotout-utfordring han tilbyr henne.

— Det betyr veldig mye for meg å kunne ha det moro på denne måten også på golfbanen, sier hun etter at den vennskapelige, fleipende ertingen over gevinsten i den uventede muligheten til å spe på reisekassen.

En av Mariannes sponsorer, Norskand Prosjekt, vant for øvrig scramble-turneringen med Pål Lien, Robert Jacobsen, Espen Svae og Christian Berg på laget.

Beste bruttoscore hadde imidlertid laget til arrangørens samboer, og nummer 241 på verdensrankingen, Richard Green, med åtte under par, 64. Mens årets seniornorgesmester, Per Aarum, med 1,33 meter var nærmest pinnen på hull 6.

Se også: Marianne Skarpnords LET-profil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.