I sin første oppgave som markedssjef i Drammen GK arrangerer Joakim Mikkelsen veldedighetsturnering mot nyrekreft, som har rammet en nær venn av mange norske golfprofiler.
mikkelsen-kjemper-for-d-ende-venn

JOBBER FOR NÆR VENN: Joakim Mikkelsen er pådriver og vert for veldedighetsturnering på Drammen GK mot nyrekreft, som har rammet en nær venn av mange norske golfprofiler.

mikkelsen-kjemper-for-d-ende-venn

KJEMPER MOT NYREKREFT: Mentaltreneren toø en rekke av de norske proffene, 42 år gamle Audun Grotterød, har fått tilbakefall etter nyekreftoperasjon i 2005. Prognosene der dårlige. Alle inntekter fra Danske Bank Charity Cup går til Nyrekreftforeningen.

— Alle inntekter går til den nyopprettede Nyrekreftforeningen, hvor min gamle mentaltrener er primus motor, forteller Joakim Mikkelsen til Golferen.no om Danske Bank Charity Cup, som arrangeres på golfbanen i Skoger fredag 22. august.

— Han heter Audun Grotterød, er 42 år gammel, og har jobbet med en rekke av de andre unge, norske proffspillerne. Han har dessverre fått nyrekreft og forventes ikke å leve ut året, forsetter Mikkelsen.

En rekke personligheter innen norsk golf, fra idretten for øvrig og fra kulturlivet har sagt ja til å delta i turneringen.

Tilbakefall åtte år etter operasjon

Mentaltreneren Audun Grotterød, 42, fikk nyrekreft i 2005. Etter en vellykket operasjon ble han erklært frisk, men kreften kom tilbake våren 2013.

Grotterød traff Ole Martin Meyer, som var i oppstarten av pasientorganisasjonen Nyrekreftforeningen, der han ble med i styret.

I april avholdt foreningen konserten LYS, med blant andre D’sound. Turneringen på Skoger Golfbane fredag blir en slags videreføring av LYS-konserten.

Store profiler

Profilene som stiller opp innbefatter Henrik Bjørnstad, Øyvind Rojahn, Per Haugsrud, Frode Scheie, Toralv Maurstad, Erlend Mamelund, Christian Ruud, Claes Brede Bråthen, Alexander Stöckl, Bjørn Einar Romøren, Geir Oustorp, Thomas Andre Ødegaard, Anders Engell, Marius Thorp, Caroline Martens, Stian Wiik Hansen og Rachel Raastad.

Det spilles Celebrity/Am med én kjendis og fire amatører i hver ball fra bedriftene som har betalt for en plass i turneringen.

Spillerformen er scramble med shotgun-start klokken 12, og hullene er dobbelt så store som vanlige hull for anledningen. Etter turneringen blir det oppvisning med en antageligvis underholdende shootout-turnering ved hull 18, der alle golfproffene deltar.

Veldig dårlige prognoser

— Jeg har veldig dårlige prognoser siden jeg har en aggressiv sub-gruppe av vanlig nyrekreft og derfor er det viktig for meg at andre kan ha nytte av at det blir satt fokus på nyrekreft i Norge, skriver Grotterød i et brev i forbindelse med turneringen (last ned pdf av brevet).

— Om det bare skulle være én person som får en bedre hverdag, eller kan bli frisk fra nyrekreft, har min innsats vært verdt det.

— Jeg håper selv at jeg kan oppleve én jul til, avslutter Audun Grotterød sitt brev.

Last ned pdf: Brev fra Audun Grotterød

Last ned pdf: Om Danske Bank Charity Cup

Se også: Nyrekreftforeningen hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.