Foto Chris Turvey

Hvem hadde trodd at Tiger Woods skulle komme tilbake etter sine tunge helseproblemer for et par år siden? Årets Masters-turnering ble en triumf for 43-åringen. Som den også ble for Viktor Hovland med. som fikk den åttende beste plassering av en amatør gjennom tidene, og den beste siden 2007.

En bogey fra under halvmeteren på siste hull sikret Tiger-seier nummer 15 i en majorturnering. På samme bane og i samme turnering som eventyret begynte for 22 år siden.

Også for Viktor Hovland begynte (det forhåpentligvis lange) eventyret for alvor med prestasjonen som beste amatør på delt 32.-plass med -3, ti slag bak Tiger.

Miklagardspilleren startet dagen to slag under par etter runder på 72, 71 og 71 slag de tre første dagene.

Tiger-seier

De 10 beste amatørene i Masters-historien

Hovlands delte 32.-plass er den åttende beste plasseringen av en amatør i The Masters gjennom tidene. Som plasserer han på tiendeplass på listen over beste amatører fordi tre spillere har andreplasser: Én alene og to delt.

Vitktors plassering i år den beste av en amatør på 12 år etter at Hideki Matsuyama tok 27.-plass i 2007.

Seks ganger har beste amatør blitt i Topp 10 i The Masters, hvorav fire ganger på seierspallen.

  • Ken Venturi andreplass 1956
  • Charlie Coe delt andreplass 1961 og Frank Stranahan delt andreplass 1947
  • Billy Joe Patton tredjeplass 1954
  • Harvie Ward fjerdeplass 1957
  • Jack Nicklaus delt sjuendplass 1961
  • Ryan Moore delt 13.-plass 2005
  • Matt Kuchar delt 21.-plass 1998
  • Hideki Matsuyama 27.-plass 2011
  • Viktor Hovland delt 32.-plass 2019

Søndag sviktet den ellers så gode puttingen litt for 21-åringen fra Drøbak. Han brukte 33 putter på siste runde. Blant dem en noe irriterende treputt på hull 18. I det hele tatt var den norske sensasjonen bare halvveis fornøyd med spillet sitt i Masters-uken avslører han til Norsk Golf:

— Jeg føler at jeg ikke har kommet hit med mitt beste spill. Men så klarer jeg å komme meg rundt, da. Med en gang jeg har en bra dag, så blir det en lav score. Nei, det er mye positivt å ta ut fra den uka her.

Dustin Johnson, Brooks Koepka og Xander Schauffele delte andreplassen på -12, ett slag bak Tiger. Fransesco Molinari ble beste europeer på delt femteplass med -11, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen beste skandinaver på delt 21.-plass med -5.

Se også: Resultater fra The Masters
(følg denne linken om du heller vil se klassisk leaderboard fra ESPN)